Slovenija
20 ogledov

“V Franciji pa ne bi bil zaprt”

Pedeboscq Žurnal24 main
Goljufija. Francoz, ki naj bi oktobra poskušal unovčiti ponarejeni ček, bi delal z Adrio Airways.

Ček. "V Franciji ne bi bil obtožen, zaprt, niti kaznovan zaradi poskusa unovčitve ponarejenega čeka, sploh če bi bil upravičen do zneska na tem čeku," je včeraj Jean Claude Daniel Pedeboscq zagotavljal kranjski sodnici, ko mu je začela soditi. Francoz naj bi sredi oktobra v Gorenjski banki poskušal unovčiti ponarejeni ček za 500 milijonov evrov. "Če bi vedel, da ček ni pristen, ga zagotovo ne bi nesel unovčit. To bi bilo namreč približno tako, kot da bi se pred tekom po New Yorku na startu ustrelil v nogo in na teku ne bi mogel sodelovati," je Pedeboscq vztrajno zavračal očitke tožilstva, da naj bi poskušal banko oškodovati in ogoljufati.

Letel bi v Kongo

Francoz, ki je že dobre tri mesece priprt v Ljubljani, naj bi 20 milijonov evrov od zahtevane pol milijarde evrov poskušal prenakazati na še en račun, odprt pri drugi slovenski banki. A so bančni uslužbenci pri preverjanju ugotovili, da čeka ni izdala nobena od bank v Veliki Britaniji, kar trdi sam. "Od banke bi pričakoval, da bi me opozorila. Ne pa da so me prijavili in me je policija prišla iskat v hotel, ko sem se dober teden po poskusu unovčitve čeka vrnil v Slovenijo," meni 70-letnik. Račun pri Gorenjski banki je dva tedna pred poskusom unovčitve čeka sicer odprl kot posrednik podjetja Salena. To naj bi v tem času poskušalo začeti poslovno sodelovati tudi z letalskim prevoznikom Adrio Airways in celo vzpostaviti neposredno letalsko povezavo iz Luksemburga 
v Kongo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.