Slovenija
38 ogledov

V Fructalu dobili potrditev za odpuščanje

Fructal Veronika Rupnik
Od predsednika uprave Fructala je sindikat danes dobil potrditev, da bodo v podjetju odpuščali. Točnega števila še ne vedo. Izvršni odbor sindikata je od uprave že zahteval, da jih seznani s točnim številom in poimenskim seznamom odpuščenih.

Kot je po današnjem sestanku izvršnega odbora, ki mu je prisostvovala tudi uprava družbe, povedal izvršni sekretar Obalne konfederacije sindikata KS 90 Brozič, uradnega števila in seznama delavcev, ki bodo izgubili službo, nimajo, razen številk, ki so prejšnji teden zaokrožile v javnosti. Mediji so takrat neuradno pisali o 35 delavcih, ki naj bi ostali brez službe.

Od predsednika uprave Fructala Luke Jejčiča so na današnjem sestanku poleg seznama presežnih delavcev zahtevali tudi "vse pripadajoče informacije, ki sodijo zraven". Način reorganizacije podjetja bo namreč zelo pomemben tudi za vse tiste, ki bodo ohranili delo v Fructalu, je pojasnil Brozič. Vse delavce, ki so že dobili kakršno koli obvestilo delodajalca, pa je hkrati pozval, naj se zglasijo pri sindikalnem pravniku.

 

V Ajdovščini naj bi ostal tudi razvoj

Neuradne informacije o odpuščanju zaposlenih v Fructalu so zaokrožile že prejšnji teden. Zaradi sporazuma, ki ga je srbski Nectar podpisal z občino Ajdovščina ob prevzemu Fructala, je bila prejšnjo sredo pri ajdovskem županu Marjanu Poljšaku tudi delegacija sveta delavcev iz Fructala. Ob prevzemu Fructala se je Nectar namreč obvezal, da ne bo odpuščal delavcev, prav tako pa naj bi v Ajdovščini ostal tudi razvoj.

Komentarjev 1
  • Oxxo 17:50 26.junij 2012.

    Še ena zgodba propada... Že šoferji iz Srbije, ki vozijo za Nektar na glas govorijo kakšno napako smo s prodajo naredili... in da je Fructala v Sloveniji KONEC!Banda menedžerska... slovenska seveda! Vse so zafurali. Napolnili svoje račune v tujini.... ...prikaži več za ostalo jim visi dol.