Slovenija
34 ogledov

V Fructalu znova odpuščanja

Fructal Veronika Rupnik
Ajdovska družba Fructal naj bi v letošnjem letu ponovno odpustila nekaj zaposlenih.

Koliko delavcev in kakšni profili zaposlenih naj bi bili odveč, na Fructalu še niso odgovorili. Ajdovski župan Marjan Poljšak pa je za STA povedal, da razume to potezo vodstva Fructala kot racionalizacijo proizvodnje za boljšo prihodnost podjetja.

"Že ob prejšnjih odpuščanjih, saj napovedano ne bo prvo, smo protestirali in šli na pogovor k vodstvu Fructala. Tedaj so nam lepo dejali, naj sami predlagamo rešitve, ki pa jih nismo imeli," je dejal Poljšak, ki odpuščanja razume kot potrebna zaradi organizacijske narave in želje po zvišanju prihodkov in dobička.

Ajdovski župan zato razume poteze vodstva ajdovskega podjetja, s katerimi naj bi zagotavljali predvsem pogoje za dolgotrajni obstoj. Po njegovem mnenju namreč ni v interesu srbskega lastnika, da bi prenesel Fructal v Srbijo, saj naj bi tega niti ne mogel storiti.

Kriza in upad kupne moči


V Fructalu sicer pojasnjujejo, da nadaljujejo z optimizacijo proizvodnje, ki posledično narekuje reorganizacijo dela. Za ta korak so se odločili zaradi gospodarske krize in upada kupne moči na eni strani, medtem ko na drugi strani Fructal še ne dosega ciljne produktivnosti, kakršno beležijo njegovi branžni konkurenti v Italiji ali Avstriji.

"Ukrepi so zato usmerjeni k višji produktivnosti, kar pomeni ukinitev nekaterih delovnih mest v proizvodnji, hkrati pa želimo poudariti, da se odpirajo tudi potrebe po novih profilih in delovnih mestih, tako da nameravamo v letošnjem letu okrepiti predvsem naš prodajni tim," so še poudarili na Fructalu.

Tako naj bi še v letošnjem letu zaposlili tudi nekaj novih delavcev: "Koliko in kdaj je v prvi vrsti odvisno od razmer na trgu in sprememb v povpraševanju naših potrošnikov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.