Slovenija
1398 ogledov

V Gen-I zamenjali upravo

elektrika Profimedia
Za novega predsednika uprave je bil imenovan dosedanji direktor pravnega področja v družbi Gen-I Maks Helbl, za člana uprave pa dosedanja direktorica trgovanja Andreja Zupan in vodja službe za upravljanje s tveganji Sandi Kavalič. V poslovodstvu kot član uprave ostaja predstavnik Gen energije Primož Stropnik.

Danes se je izteklo enoletno sodno imenovanje uprave. Sodišče je moralo upravo imenovati, ker se Gen Energija in Gen EL nista mogla dogovoriti o tem, kdo naj bodi družbo.

Igorju Koprivnikarju in Andreju Šajnu so se lastniki, kot kaže, zahvalili za sodelovanje in odhajata iz uprave.

Vsi trije novo imenovani člani uprave so že več kot deset let zaposleni v Gen-I.

Predsednik uprave Maks Helbl, ki je v Gen-I zaposlen od leta 2007, je odgovorni nosilec razvoja pravnega področja družbe in odgovoren za korporativno upravljanje skupine Gen-I. Pod njegovim vodstvom so bili izpeljani ključni strateški projekti tako s pravnega področja kot področja regulative in skladnosti poslovanja skupine Gen-I na vseh segmentih delovanja in vseh regulatornih področjih v domačem in mednarodnem okolju. Zaslužen je za vzpostavitev potrebne pravne infrastrukture za delovanje skupine Gen-I na kar 22 tujih trgih.

Andreja Zupan je vsa leta vpeta v razvoj mednarodnega trgovanja skupine in z njim povezanih procesov. Kot vodja več služb znotraj stebra trgovanja je koordinirala razvojne aktivnosti na področju mednarodnega trgovanja in procese med področjema prodaje in upravljanja portfeljev prodaje. Zaslužna je za uresničevanje strategije stebra trgovanja. Med njene glavne odgovornosti sodi tudi skrb za doseganje planskih rezultatov. Od leta 2017 je predsednica članov slovenske energetske borze BSP Southpool.

Sandi Kavalič je v Gen-I odgovoren za obvladovanje tveganj skupine in z njimi povezanih strategij poslovanja. Ob tem ima eno od ključnih vlog pri snovanju inovativnih poslovnih modelov, povezanih z zeleno preobrazbo. V družbi med drugim opravlja funkcijo predsednika kreditnega odbora in predsednika odbora za obvladovanje tržnih tveganj, poleg tega je energetski svetovalec EU komisiji in član delovne skupine »Investors dialogue on energy services« po izboru PWC.

Čeprav lanski poslovni rezultati še niso znani, v podjetju trdijo, da so odlični. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 17:41 16.februar 2023.

    Čeprav vedo, da riba pri glavi smrdi se jo še vedno, na repu čisti..Slovenska realnost, če stvari tečejo dobro, urejeno in tekoče jih je, treba spremenit in oslabit v povprečje.

  • Kmodri 14:12 16.februar 2023.

    Naj znižajo ceno MT tarife, ki je trenutno približno zgolj 30% cene VT in navezujejo odjemalce!