Slovenija
3 ogledov

V geodetskih pisarnah spet gneča

null Žurnal24 main
Bralci so nas opozorili, da je na izpostavah geodetske uprave spet podobna gneča kot jeseni. Več uslužbencev za pomoč lastnikom, pripombe na vrednost nepremičnin do 25. 1. 2011.

Na geodetski upravi so potrdili, da je v geodetskih pisarnah zadnje dni res več gneče, zato so zaradi povečanega obiska prerazporedili uslužbence, ki pomagajo lastnikom pri urejanju podatkov o lastništvu.

"Lastnike nepremičnin bi opozorili, da je rok 25. januar 2011 le rok, do
katerega zbiramo pripombe na vrednost nepremičnin. Te pripombe lahko
lastniki nepremičnin posredujejo preko obrazca E, ki je priložen brošuri in
objavljen na spletni strani www.obvescanje.si ali pa preko spletne
aplikacije in zato ni potreben obisk geodetskih pisarn
," so za zurnal24.si pojasnili na Geodetski upravi.

Spremembe podatkov o nepremičninah lahko lastniki sicer urejajo tudi po 25. januarju 2011. Pomembno je, da bodo podatke uredili do uporabe v davčne namene, predvidoma do konca leta 2011. Podatke lahko spreminjajo preko obrazcev priloženih brošuri ali preko spletne aplikacije.

"Lastništvo lahko urejajo preko spletne aplikacije ali obrazcev objavljenih na www.obvescanje.si. Če lastniki podatkov o lastništvu ne morejo urediti preko obrazcev ali spletne aplikacije, bodo lahko to še naprej, tudi po 25. januarju 2011 uredili v eni od geodetskih pisarn
," so še sporočili pristojni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.