Slovenija
27 ogledov

V Gorenju za reformo

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Franjo Bobinac, predsednik uprave največjega slovenskega industrijskega podjetja, ki je hkrati tudi eden največjih delodajalcev pri nas, pokojninsko reformo podpira.

"Pokojninska reforma je pomembna, čeprav hkrati sproža vrsto vprašanj. Ministru za delo Ivanu Svetliku pa smo predstavili naše razmišljanje ne le o reformi, temveč tudi o tem, da je treba slovensko okolje narediti konkurenčnejše," je poudaril Franjo Bobinac ob obisku Svetlika v Gorenju.

Gospodarstvo ne višjim prispevnim stopnjam
Bobinac je ministra ob tem opozoril, da od države pričakujejo spodbudnejše okolje, manj administrativnih ovir, razvojno naravnano davčno zakonodajo in predvsem bolj fleksibilen trg dela, medtem ko se sami borijo za nove trge in kupce ter hkrati znižujejo stroške na vseh nivojih. "Verjetno reforma ni idealna, a je potrebna, saj se nam sicer lahko zgodijo višje prispevne stopnje, ki so za gospodarstvo nesprejemljive," je še poudaril Bobinac. Dodal je še, da si 60 let starih delavcev ne predstavlja za tekočim trakom. "Dejstvo je, da so industrijski delavci izenačeni s tistimi v pisarnah v središču Slovenije, kar je velik minus, še večji minus pa bi bil nesprejeta reforma," meni Bobinac.

Upajo na določene popravke
"Vsekakor je Gorenje eden največjih partnerjev, čigar mnenje moramo pri naših ukrepih upoštevati," je dejal minister Svetlik. Peter Kobal, predsednik sveta delavcev v Gorenju pa je dejal, da upa na določene popravke v reformi, da pa bodo morali v Gorenju poskrbeti za prilagoditev določene opreme delavcem, ki bodo delali tudi še po 60. letu starosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.