Slovenija
79 ogledov

V gramozu s Titove ceste našli človeške kosti

Gramoznica Titova cesta
1/4
Bralka
Policisti so na začasni deponiji gramoza ob Kranjčevi cesti odkrili okostja. O grobiščih so policiste obvestili delavci na gradbišču nekdanje Titove ceste. Nas je o kosteh že pred tednom dni obvestil bralec.

Predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Ljubljana Vinko Stojnšek je potrdil, da gre za človeške kosti. Za zdaj še ni znano, koliko so kosti stare, prav tako še ni znano, ali so bile kosti pripeljane skupaj z gramozom z gradbišča na novem delu trase Titove ceste. Kraj je zavarovan in bo ostal do podaje mnenja Inštitut za sodno medicino (ISM). Nadaljnji postopki so odvisni od mnenja strokovnjakov ISM.

Policisti so kraj najdbe že zavarovali in opravili ogled. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo tudi kriminalisti. Starost okostij pa bodo preverili tudi strokovnjaki Inštituta za sodno medicino.

Pred tednom dni nas je o kosteh obvestil bralec

"Na gradbišču so razmetane človeške kosti, ampule, porcelan, vaze in drugi predmeti," pa je zapisal bralec, ki je fotografiral gradbišče med krožiščema na Božičevi cesti in Kranjčevi ulici.

Mi smo stanje na gradbišču preverili pri investitorju povezovalne ceste Grep, ki je gradil športni park Stožice. Boris Vičič, vodja ljubljanskega zavoda za varstvo kulturne dediščine, je navedbe bralca pred tednom dni zavrnil: "Smo preverili. Najverjetneje gre za odpadno jamo z živalskimi kostmi in recentnim gradivom. Zadeva vsaj za zdaj ni arheološko zanimiva, bomo pa zadevo spremljali."

 

Komentarjev 3
  • Žurnalček 22:58 11.maj 2012.

    Titova cesta stoji in se še gradi. Komentiraj pa vaše Grasupelske dagodke , ne pa LJ. A zastopeš , al so ti ta črni čist glavo zmiksal.

  • gggg 21:09 11.maj 2012.

    Avtorju prispevka v vednost: Titove ceste v Ljubljani ni! Ne obstaja, so jo ukinili, preimenovali nazaj v izvorno ime... Toliko o raziskovalnem novinarstvu...

  • MK 13:15 11.maj 2012.

    dober strokovnjak tale Boris Vičič, vodja ljubljanskega zavoda za varstvo kulturne dediščinetako strokovno je ocenil kaj se tam nahaja...