Slovenija
73 ogledov

V greznice le domači

Sebastijan Zupanc Iztok Golob
Tržič. Cene praznjenja greznic podobne kranjskim, poudarja komunala.

Obračunavanje. Praznjenje greznic v tržiški občini je predrago, premalo učinkovito, izbira drugega, cenejšega izvajalca pa ni dovoljena, opozarja bralec. Praznjenje greznic v Občini Tržič stane 64,55 evra na kubični meter, dodaja. "Če upoštevamo, da imajo običajne hiše greznice v velikosti od štiri do osem kubičnih metrov, pride to na gospodinjstvo od 258 do 516 evrov, kar je zelo veliko," pravi in primerja s sosednjo občino Kranj, kjer poznajo pavšal od 135 do 150 evrov. V Kranju so to 
potrdili.

 

Nadpovprečnih ni veliko

Sebastijan Zupanc, direktor Komunale Tržič, odgovarja, da je povprečna velikost greznice nekaj manj kot tri kubične metre. "Če vzamemo povprečno velikost in našo ceno primerjamo s kranjsko, smo po kubiku zelo blizu. Če praznimo manjšo od povprečno velike greznice, pa so Kranjčani občutno dražji. Cenejši so resda pri nadpovprečnih greznicah, ampak teh pri nas ni veliko," pravi. Strinja se, da praznjenje v takem primeru ni poceni, vendar poudarja, da je mogoče plačati v 48 obrokih; ob enkratnem plačilu upoštevajo popust.

Bralec ocenjuje, da ceno zvišuje slaba učinkovitost. Medtem ko naj bi v Kranju na dan izpraznili 11 greznic, v Tržiču dve, pravi. "To ne drži. Čista neumnost. Sploh ne bi komentiral," odgovarja Zupanc in izpostavlja, da je stroj za praznjenje vreden 300 tisoč evrov.

Zahteva po nadzoru

Prepoved iskanja alternativne ponudbe Zupanc upravičuje s koncesijo in zahtevo po nadzoru. "Vsako leto moramo poročati o stanju greznic v občini. Če nimamo podatkov, to ni možno," sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.