Slovenija
77 ogledov

V Grosupljem krajšo potegnil Vrhovec

(Foto: SDS) Žurnal24 main
V Grosupljem je novi župan postal Peter Verlič (SDS), ki poziva protikandidata, naj že zbere toliko "moškega poguma", da bo lahko priznal poraz. Vrhovec je kar sam zavajal volivce, še meni.

Kot je znano, je bila grosupeljska občina ena izmed štirih, kjer je (bilo) tudi po drugem krogu potrebno še eno štetje glasov zaradi pritožb. Neodvisni kandidat Iztok Vrhovec je po nedeljskem štetju dobil 61 glasov manj od Petra Verliča (SDS). 71 glasovnic je bilo neveljavnih. A Vrhovca ni zmotil (le) rezultat, obregnil se je tudi ob simpatizerje SDS-a, ki naj bi uničevali njegove plakate. Več plakatov je bilo res popisanih, porisanih ali raztrganih.

Po vnovičnem štetju manjša razlika
S plakati se bo zdaj morda ukvarjala policija, z županovanjem pa zagotovo Verlič. Po včerajšnjem vnovičnem štetju glasov je namreč tudi uradno zmagal: dobil je 3229 glasov, Vrhovec pa 3171; torej je bila razlika nekoliko manjša od prvotnega rezultata.

Verlič je danes zanikal vsakršno vpletenost v uničevanje nasprotnikovih plakatov in Vrhovcu vrnil žogico. "S tem, ko gospod Vrhovec pravi, da sumi, da smo to storili mi, lahko tudi mi sumimo, da so si plakate porisali sami, da bi s tem prišli dva dni pred volitvami do nastopov v medijih in s tem do večje medijske prepoznavnosti. Tudi mi smo imeli v predvolilnem času podobne težave z uničenjem plakatov, pa zaradi tega nismo kazali s prstom na protikandidate."

"Vrhovec sam zavajal volivce"
Poleg tega opozarja še, da je imel Vrhovec v prvem krogu številko 1 in te v drugem krogu niti na enem samem plakatu ni nadomestil s številko 2. "S tem ko trdi, da so bili volivci zavedeni, ko so bili njegovi plakati porisani s številko ena, lahko dodamo le to, da jih je zavajal sam, ker številk ni zamenjal."


Ob tem Verlič dodaja še, da si želi, da bi poraženec "zmogel toliko ljubezni do občine Grosuplje in toliko moškega poguma, da bi poraz končno priznal ter se v skladu s svojimi predvolilnimi obljubami lotil dela v dobro naše občine".

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.