Slovenija
57 ogledov

V Grosupljem živi milijonar

Eurojackpot žrebanje EPA
Loterija. Dobrih 21 milijonov evrov je najvišji dobitek v zgodovini prirejanja iger na srečo v Sloveniji.

Milijoni. Pravilna kombinacija sedmih številk je v igri Eurojackpot 21.047.335 evrov prinesla srečnežu, ki je listek vplačal v poslovalnici Loterije Slovenije, na bencinski črpalki ali pošti v Grosupljem. 

"Počutimo se, kot da bi mi zadeli," je vesel župan Grosupljega Peter Verlič. Če je srečni dobitnik Grosupeljčan, bo namreč občinska blagajna bogatejša za 15 odstotkov davka od iger na srečo; konkretno za slabega 3,2 milijona evrov.

Če bo možno za zdravstveni dom

Župan pravi, da bodo denar porabili za gradnjo prizidka zdravstvenega doma. Prav jutri bodo namreč podpisali pogodbo z izvajalcem del, za gradnjo pa so se nameravali zadolžiti. Verlič dodaja, da potrditve, da je dobitnik Grosupeljčan, še nimajo, vendar ne bi bili ljubosumni, če bi bil iz katere druge občine, saj bo "denar v vsakem primeru ostal v Sloveniji". 

Na prizidek zdravstvenega doma v Grosuplju po besedah župana čakajo že 15 let, v njem pa bo v spodnjem nadstropju nov laboratorij in urgenca, v zgornjem pa osem ordinacij splošnih zdravnikov. Župan je dodal, da je prizidek dobrodošel tudi zaradi sicerjšnjega razvoja občine v zadnjih letih. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.