Slovenija
47 ogledov

V Heliosu odpuščajo

Žurnal24 main
Še ta mesec se bo v domžalskem Heliosu končalo delovno razmerje 60 zaposlenim oziroma jim bo začel teči 60-dnevni odpovedni rok.

Vendar pa s tem odpuščanja še ne bo konec – nadaljevalo se bo januarja. V Heliosu, prvem prodanem podjetju od 15 podjetij s seznama vlade za privatizacijo, so odpuščanja začeli prejšnji teden. Vodstvo ob tem pojasnjuje, da se prilagajanje v prvi vrsti nanaša na menedžerske in režijske službe, zaposlene v proizvodnji pa bo v manjšem številu treba prilagoditi le na programu, ki najbolj zaostaja za načrtovanimi rezultati.

Ob tem so nujnost prilagajanja števila zaposlenih v skupini Helios utemeljili predvsem s slabšimi poslovnimi rezultati od lanskih oziroma načrtovanih. Izpostavili so tudi slabše napovedi glede gospodarske aktivnosti na vseh ključnih trgih tudi v naslednjem letu.

Razmere se še poslabšujejo

"Skupina Helios je takšna, kot je, ne more več vzdržati poslabševanja gospodarskih razmer. Na razmere se mora odzvati takoj oziroma prej, kot smo v sprejeti strategiji načrtovali. Upali smo, da bomo že v zadnjih letih zaznali okrevanje gospodarstva, kot so to napovedovali analitiki. To bi nam omogočalo, da bi ukrepe, zapisane v strategiji, izvajali postopoma in z njimi zaključili proti koncu planskega obdobja," je v izjavi za javnost zapisal predsednik uprave Uroš Slavinec.

Pojasnil je, da se razmere celo še poslabšujejo, kar je značilno predvsem za države nekdanje Jugoslavije in države nekdanje Sovjetske zveze. "Če želimo skupini Helios zagotoviti nadaljnji razvoj, smo prisiljeni ukrepe za izboljšanje dobičkonosnosti, ki pogojuje trdnost skupine, izpeljati prej, kot smo načrtovali, in žal tudi z manj priljubljenimi ukrepi kot do zdaj," je še dodal.
Zaradi vseh teh ukrepov bo lahko skupina Helios leto zaključila z nizkim dobičkom, hkrati pa vzpostavila pogoje za boljše poslovanje v prihodnjem letu, čeprav vodstvo ne pričakuje hitrega okrevanja na ključnih trgih.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 19:31 28.marec 2014.

    Naj jim Avsrijska banka da posojilo . Saj Slo nima do njih nobenih obveznosti !

  • Oxxo 19:39 24.december 2013.

    dragec - cela država je zato v takem sranju, kot je = ker je država dovolila, da vsak direktor pripelje 10 sorodnikov v posamezno firmo... in danes tudi ti in jaz plačujeva kreditiranje teg podjetij... Računica pač ne zdrži ...prikaži več razmerja: 1 proizvodni delavec : 1 kravatar + 3 tajnice

  • Oxxo 19:37 24.december 2013.

    In zdaj "pametni" @Žurnalček povej, kako lahko en "vaški" obrat, kot je Helios postane vodilen proizvajalec v EU???? EU nas pohrusta... Smo pač močno (pre)majhni... Ob prihodu Hofferja in Lidla smo pisano gledali - danes mercatorjevci, šparovci in ...prikaži več tuševci odkrito in na glas jokajo, ker jim kupci odhajajo prav tja... Zakaj že?