Slovenija
25 ogledov

V Hitu okrog 400 presežnih delavcev

Iztok Černigoj, predsednik Sidsa Nova Gorica, je zatrdil, da so bili pripravljen Žurnal24 main
Sindikat igralniških delavcev: Uprava želi krivdo za odpuščanja preložiti na naša pleča.

Nova Gorica. “Po osmih tednih pogajanj je bilo dovolj časa za pripravo izračunov in simulacij. Časa ni več, zato smo danes na seji uprave sprožili dejavnosti za plan B, ki pomeni dodatna odpuščanja,” je povedal Uroš Kravos, vodja pogajalske skupine Hitove uprave na pogajanjih z igralniškim sindikatom. Pojasnil je, da to pomeni dodatnih od 200 do 250 zaposlenih, ki bodo s predvidenimi 206 do konca leta zapustili družbo.

S 130 delavci so že sklenili dogovor, od tega jih je 70 iz uprave. Odpravninam je bilo namenjenih 2,4 milijona evrov, po novem pa bo treba za okrog 400 presežnih delavcev odšteti več kot pet milijonov evrov. S planom B se bodo junija seznanili nadzorniki, izvajati naj bi ga začeli 1. septembra.

Uprava je zavrnila predlog o znižanju plač, ki ga je predlagala sama. Še zdaj mi ni jasno, zakaj?” je dejal Iztok Černigoj, predsednik novogoriške enote igralniškega sindikata. Dodal je, da poskuša uprava krivdo za odpuščanje preložiti na sindikate, čeprav so že v sanacijskih ukrepih zapisali, da bo treba odpuščati in zniževati plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.