Slovenija
18 ogledov

V Hitu stavke ni bilo

igralnica1 bobo Žurnal24 main
Uprava Hit in novogoriška enota sindikatov so pripravili izhodišća za dogovor, zato so stavko, napovedano za noč iz sobote na nedeljo, preklicali.

V treh igralnicah novogoriške družbe Hit naj bi ob 1. uri novogoriška enota sindikata igralniških delavcev (SIDS) začela s stavko, ki naj bi potekala vse do izpolnitve zahtev. Vendar je bila stavka preklicana, saj so na sobotnih večurnih pogajanjih med upravo Hita in sindikalisti našli dogovor.

Na pogajanjih med upravo družbe Hit in novogoriško enoto sindikata SIDS so pripravili izhodišča za dogovor, s katerem sta se obe strani pripravljeni sporazumeti o ključnih odprtih vprašanjih, ki jih je SIDS postavil v svojih stavkovnih zahtevah.

Napovedano stavko je SIDS tako preklical. Pogajalski strani sta prepričani, da izhodišča pomenijo dobro možnost za dokončni dogovor, ki bo družbi omogočil normalnejše poslovanje v kriznih razmerah, zaposlenim pa nove oblike zaposlitve brez dodatnega odpuščanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.