Slovenija
21 ogledov

V Hitu znova o stroških in odpuščanjih

Člani nadzornega sveta Hita bodo znova spregovorili o tem, kakšne ukrepe bo mora Žurnal24 main
Nadzorniki Hita danes razpravljajo o ukrepih, ki naj bi jih uprava začela izvajati za znižanje stroškov dela. Uprava bo verjetno odpustila do 250 zaposlenih.

Ker pogajanja s pogajalsko skupino sindikata igralniških delavcev o znižanju plač niso bila uspešna, bo uprava novogoriške družbe verjetno morala odpustiti dodatnih 200 do 250 zaposlenih.

Seja nadzornega sveta se je že začela, predvidoma pa bo trajala do poznih popoldanskih ur. Po zaključku seje bo izjava predsednika nadzornega sveta in predsednika družbe Hit, so nam dejali v Hitu.

Nova Gorica:
Po besedah župana Mirka Brulca so od izteka prvega roka za oddajo pripomb na predlog nacionalne igralniške zakonodaje pripravili številne pripombe.
V pripombe naj bi zapisali tudi, da bi se koncesije za prirejanje posebnih iger na srečo podeljevale kot doslej. Ob tem bi lokalne skupnosti, kjer jo locirane igralnice, morale dajati zavezujoča soglasja za podelitev koncesije.

Nižje plače ali odpuščanja
Do konca letošnjega leta morajo v Hitu znižati stroške dela za 5,5 milijona evrov, kar naj bi dosegli z znižanjem plač ali dodatnim odpuščanjem.

Šest- do sedemodstotno znižanje plač ni bilo sprejemljivo za člane sindikata igralniških delavcev (SIDS), ki ocenjujejo, da bi bilo resnično znižanje precej večje od predstavljenega.

Čeprav so pogajanja že končana, je prejšnjo sredo uprava pripravila zbor delavcev. Na njem je navzočim predstavila simulacije znižanih plač. Zaposleni bodo kljub nespremenjeni majski plači, ki so jo dobili včeraj, do konca tedna prejeli na dom še simulacije majskih plačilnih list z novim izračunom plač. Uprava je ob tem SIDS vnovič pozvala k podpisu sporazuma.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.