Slovenija
31 ogledov

V Hrastniku bežali pred klorom

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Hrastniku je danes dopoldne močno zasmrdelo po strupenem kloru. Ljudem so priporočili, naj ne hodijo na prosto. Krivec: TKI Hrastnik.

Nekaj minut pred 10. uro dopoldne so občani klicali na številko 113 in opozorili, da se po Hrastniku v okolici podjetja TKI Hrastnik širi dražeč vonj po kloru.

 

Klor je v naravi množično prisoten, tudi v človeškem telesu. Vendar pa lahko pri vdihu večje količine hkrati povzroči hudo poškodbo notranjih tkiv in tudi smrt.

Kot je za Žurnal24 pojasnil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Sebastjan Juhant, je v omenjenem podjetju prišlo do napake na enem od zapornih ventilov, zaradi česar je v zrak ušla do zdaj neugotovljena količina kemijske spojine v plinastem agregatnem stanju. Policija je ugotovila, da poškodovanih ni bilo, in o dogodku obvestila pristojne inšpekcijske službe.

Policija še vedno zbira obvestila, po poročanju Kanala A pa so v šolskih institucijah zaradi izpusta klora, kar naj se ne bi zgodilo prvič, otroke danes zadržali v prostorih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.