Slovenija
36 ogledov

V igralnici ni plač

Casino Bled Renata Škrjanc
Casinò Bled. Zaposleni niso dobili plač, direktor jih obljublja danes. Igralnico bi reševala Občina Bled. Država prodaja lastniške deleže.

“Jutri (danes, op. p.) plača zagotovo bo. To se je zgodilo že vsaj desetkrat, a ni večje zamude od treh dni. So pa vsi prispevki in davki za prejšnje plače plačani,” je včeraj za Žurnal24 povedal Boris Kitek, predsednik uprave Casinòja Bled.

Po njegovih besedah z zamikanjem izplačila plač zagotavljajo likvidnost poslovanja. Triinpetdeset redno zaposlenih bi plače moralo dobiti v sredo, a jih bodo, kot je napovedal prvi mož igralnice, dobili danes. Zatrdil je tudi, da bodo zaposlenim izplačali regres. “Prejeli ga bodo po obrokih, in sicer najmanj tretjino najpozneje do naslednje plače.” Kitek ni zanikal, da ima igralnica finančne težave in da brez dokapitalizacije ne bodo prišli na zeleno vejo.

Casinò Bled ima za dober milijon evrov izgube, od tega tekoče izgube za sto tisoč evrov. “Lani je je bilo na mesec za sto tisoč evrov, letos je je na mesec za okoli 20 tisoč evrov, v letošnjem letu pa jo načrtujemo 350 tisoč evrov. Staro izgubo, 1,1 milijona evrov, lahko rešimo le z dokapitalizacijo, pri čemer je država že jasno povedala, da je to ne zanima,” je pojasnil Kitek.

Konec meseca zelena luč?
Zato pa o prevzemu solastništva resno premišljuje Občina Bled, ki namerava kupiti lastniške deleže Slovenske odškodninske družbe (Sod), Kapitalske družbe (Kad) in Zavarovalnice Triglav, s čimer bi svoj zdajšnji 3,5-odstotni lastniški delež spremenila v večinskega. “Menim, da je igralniški turizem izjemno pomemben element celovite turistične ponudbe in v našem interesu je, da se dejavnost igralništva na Bledu ohrani in razvije. Ne zanemarjamo niti socialnega vidika, saj je v igralnici več kot sto redno in pogodbeno zaposlenih, pomembno pa je tudi dejstvo, da je igralnica v najboljših letih pomembno prispevala k razvoju turizma na Bledu,” je namero o solastništvu pojasnil blejski župan Janez Fajfar. Občinski svetniki bodo o nakupu omenjenih lastniških deležev odločali na seji 28. junija.

Brez zadržkov
Tudi zdajšnji 43-odstotni lastnik blejske igralnice Gold club Sežana (GCS) glede občinske namere nima zadržkov. “V povečanju lastniškega deleža Občine Bled ne vidim problema in menim, da bi lahko dobro sodelovali,” je dejal Boštjan Stopar, direktor GCS.

Komentarjev 2
  • jolanda 11:50 19.junij 2011.

    pa omrzela za direktorja, da se bo lahko še naprej

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:09 17.junij 2011.

    Če bi ne kradli v preteklosti,bi sedaj bilo tudi za plače,tako,pa ker so kradli v preteklosti danes ni plač!In prav je tako!