Slovenija
21 ogledov

V igri kot taliban proti "našim"

(Foto: medalofhonor.com) Žurnal24 main
V času, ko je števec smrti koalicijskih vojakov v Afganistanu presegel 2.000, vam ena najbolj priljubljenih igričarskih franšiz ponuja simulacijo boja na strani talibanov.

Medal of Honour je ena najbolj znanih in prodajanih videoiger v zgodovini, ki si je sloves pridobila s svojim realističnim prikazom bojev v drugi svetovni vojni. Oktobra prihaja na police nadaljevanje, ki bo dogajanje premaknilo v aktualni čas, v Afganistan.

"Brez ravbarjev ni žandarjev"
“Moj sin ni imel priložnosti, da poskusi še enkrat,” je na ameriški desno usmerjeni televizijski mreži Fox News povedala mama v Afganistanu umrlega vojaka. “Druge svetovne vojne je konec, ljudje v njej ne umirajo več,” je opisala razliko med igrami, ki temeljijo na preteklih vojnah in napovedano igro.

Vojna v Afganistanu je doslej terjala življenja več kot 2.000 tujih vojakov. Samo v prvi polovici letošnjega leta je v Afganistanu umrlo 1271 civilistov.

Razvijalci bodo namreč dopustili možnost, da se bo igralec v večigralskem načinu boril tudi na strani talibanov. Ker je igra postavljena v čas invazije leta 2001, bo igralec streljal na ameriške marince. Ti se bodo od oktobra, ko bo Slovenija vstopila v bojne operacije, v Afganistanu borili na isti strani kot naši vojaki.

“Igralcem ponujamo možnost, da igrajo na obeh straneh. Večina nas to počne že od sedmega leta. Nekdo mora biti ravbar, da je nekdo lahko žandar. V večigralskem načinu igre bo nekdo pač moral biti taliban,” odgovarjajo pri izdajatelju igre EA.

Oktobra v bojne operacije Slovenci
V Afganistanu je sicer trenutno nameščenih 73 slovenskih vojakov. Oktobra se bodo iz mesta Helmand premaknili v bolj ogroženo mesto Šindad in postali udeleženci bojnih operacij natove misije ISAF.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.