Slovenija
25 ogledov

V igri Telekom in Telemach

(Foto: Barbara Bradač) Žurnal24 main
Brezžično omrežje. Občina je na dialog povabila dva konzorcija od petih.

"Na konkurenčni dialog sta povabljena dva konzorcija: v prvem so Telemach, In.life in Siemens, v drugem pa Telekom in Nil," je povedal Vasja Butina, direktor ljubljanske mestne uprave.

T-2 ni oddal samostojne ponudbe, temveč v skupini z Gratelom, ki ni izpolnjevala pogojev. Prisilna poravnava T-2 ni vplivala na izbor.
Vasja Butina

 

Na razpis Mestne občine Ljubljana (MOL) za javno-zasebno partnerstvo pri uvedbi brezžičnega omrežja se je sicer prijavilo pet ponudnikov; poleg omenjenih dveh še Javna razsvetljava z družbama Amis in La Citadelle Inzenjering, Unistar LC s partnerji I-Rose, Advant in Neomedia ter Gratel s podjetji T-2, Projekt IP in KRK sistemi.

Kako dolgo se bo MOL pogovarjala s Telemachovim in Telekomovim konzorcijem in kdaj naj bi z izbranim ponudnikom podpisali pogodbo, ni jasno, na MOL pa si želijo, da bi se to zgodilo v naslednjih dveh mesecih.
Postavitev omrežja
1. faza. Še letos naj bi postavili omrežje v ožjem delu središča Ljubljane (okoli 500 dostopnih točk).
2. faza. Do konca leta 2012 naj bi pokrili strnjena območja znotraj obvoznice.
3. faza. Do konca leta 2013 pa celotno MOL z izjemo pretežno nenaseljenih gozdnih površin.

 

Vrednost neznana
"Vrednosti projekta ni mogoče navesti do podpisa pogodbe," pravi Butina. Sredstva za gradnjo, delovanje in vzdrževanje omrežja bo nosil izbrani zasebni partner, MOL bo dala na razpolago infrastrukturo in omogočila pogoje za njeno dograditev, pozneje pa jo bo tudi vzdrževala. Brezžično omrežje naj bi bilo vzpostavljeno do konca leta 2013.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.