Slovenija
17 ogledov

V imenu 340 tisoč občanov

slovenija 11.12.12. sestanek komunala primorska, foto: suzana kos Žurnal24 main
Neživljenjska ureditev položaja v interesu lobijev, ne državljanov.

V sežigalnici v Trstu obdelava tone odpadkov stane od 70 do sto evrov, za podobno storitev s prevozom pa Pirančani plačajo kar 147 evrov. Občinska deponija je zaprta, na številnih drugih pa je prostora za odlaganje še dovolj, a imajo težave s pridobivanjem okoljevarstvenih dovoljenj.

Brez dodatnih stroškov

"Lahko se zgodi, da po novem letu ne bo mogoče več kam odlagati smeti. In kaj bomo potem?" so včeraj vprašanje izpostavili predstavniki devetih komunalnih podjetij in trije župani. "Predpisani pogoji so neživljenjski, v ozadju pa so interesi po dobičku določenih lobijev, ki se skrivajo za politiko," smo slišali po skupnem sestanku.

Na vlado so poslali zahtevo, naj s hitrimi spremembami ureditve omogoči ohranitev tistih odlagališč, ki izpolnjujejo okoljske standarde in imajo proste zmogljivosti. V teh kriznih časih pa mora vlada sprejeti tudi obliko finančnega jamstva, ki občinam ali občanom ne bo povzročala dodatnih stroškov. Da bodo uredbo ustrezno spremenili, so pristojni v vladi obljubili že septembra, a se ni zgodilo 
nič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.