Slovenija
86 ogledov

V Izoli gorele proizvodne hale

Ogenj je zajel okoli 700 hektarjev veliko območje, ki je domnevno posejano z min
1/14
Žurnal24 main
Okoli 18.30 je zagorelo poslopje tovarne armiranega poliestra v Izoli. Ogenj se je razširil tudi na bližnja stanovanja, a je gasilcem v slabih dveh urah požar uspelo pogasiti.

Na območju industrijske cone v Izoli so zagorele proizvodne hale nekdanje tovarne Polimer. V centralni hali, kjer ima proizvodnjo podjetje Technol (lastnik je Nevij Baruca), je gorel tudi material iz poliestra. Nevarno je bilo tudi, da bi ogenj zajel še bližnjo plinarno. Požar naj bi se razširil iz stanovanj, ki so (menda na črno) urejena kar v zgornjih nadstropjih hal, smo izvedeli na prizorišču. Kot so zagotovili policisti, ljudje niso bili ogroženi. Plamene pa so gasilci pogasili v uri in pol.

V bližini stanovanja
V podjetju Technol dela okoli 50 ljudi, škode za zdaj še ne morejo oceniti. Poleg Technola pa ima tam proizvodnjo še približno deset drugih podjetnikov. Eden izmed mimoidočih Izoljanov je pokomentiral, da je industrijska cona na popolnoma zgrešeni lokaciji, v bližini stanovanjske soseske in obale, kjer bi moral biti prostor za povsem druge dejavnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.