Slovenija
78 ogledov

V Izoli zdravstveni turizem

Občina naj bi socialno ogroženim v Izoli pri položnicah za vodo kmalu subvencion Žurnal24 main
Občina Izola stavi v prihodnosti predvsem na razvoj (zdravstvenega) turizma. Hotelirji bodo o novi strategiji razpravljali prihodnji četrtek.
 
 

Hotel s tri tisoč ležišči bi prinesel do tisoč novih delovnih mest. Možnosti za razvoj turizma v Izoli so.

Dare Ravnikar

 
Za razvoj industrije so napovedi slabe, turizem pa bi v Izoli lahko postal glavna gospodarska dejavnost,” je prepričan Dare Ravnikar, avtor nove strategije razvoja turizma za območje Občine Izola. Študija, ki so jo izdelali v podjetju Hosting Svetovanje, ponuja izhodišča za razvoj turizma do leta 2015, strokovni javnosti, predvsem hotelirjem, pa bo premierno predstavljena prihodnji četrtek.

 

Terme in vodni park

Ambiciozno. Leta 2015 naj bi Izola dobila vodni park, športni park in dvorano pa leta 2012. Prihodnje leto naj bi se začele raziskave z odkrivanjem termalnih virov, ki bi jih za zdravljenje uporabljali v hotelskem kompleksu na območju zdajšnje ladjedelnice.

Bolnišnica je prednost
Ravnikar v Izoli svetuje predvsem razvoj zdravstvenega turizma. “Bolnišnica predstavlja prednost, ki jo je treba izkoristiti tudi na področju turizma. Seveda pa je treba gledati širše. Zadovoljiti je treba ciljne skupine: starejše, športnike in ljudi na rehabilitacijskih programih,” pojasnjuje Ravnikar.

Avtorji so v študijo vključili že obstoječe načrte o gradnji hotelskih kompleksov v Livadah, na območju nekdanjega Delamarisa in izolske ladjedelnice ter na trikotniku med Morovo ulico in hotelom Delfin. Na območje nekdanje tovarne Argo naj bi se s servisnimi dejavnostmi razširila izolska marina.

Kot poudarja Ravnikar, bi strategija lahko služila kot strokovna podlaga za sprejetje občinskih prostorskih načrtov, te naj bi občina sprejela prihodnje leto.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.