Slovenija
26 ogledov

V izterjavo za "potečene" knjige

Knjige Ivan Zupič
Univerzitetna knjižnica Maribor. Do 16. februarja lahko knjige vrnete brez plačila opomina. Marca pridejo izterjevalci.

"Uporabniki imajo okoli pet tisoč enot gradiva, ki jim je že zdavnaj potekel rok izposoje," je za Žurnal24 povedala Sandra Kurnik Zupančič iz Univerzitetne knjižnice Maribor (UKM).

Marca izterjava

V knjižnici se pripravljajo na izterjavo gradiva, in sicer prvič, odkar obstaja ta ustanova. "Želimo, da gradivo čim bolj kroži in da se uporabniki bolj držijo rokov vračila," je pojasnila sogovornica. Pred izterjavo, ki naj bi jo prek pooblaščenega podjetja izvedli predvidoma marca, zamudnike pozivajo, da lahko gradivo do 16. februarja vrnejo brez plačila stroškov opomina.

Knjige doma tudi po več let

"Če uporabniki gradiva ne najdejo ali je to poškodovano, naj nam to prav tako sporočijo najpozneje do 16. februarja. Dogovorili se bomo, kako bodo gradivo nadomestili, opomine pa bomo stornirali," so dodali v UKM. Med uporabniki naj bi bili tudi takšni, ki gradiva niso vrnili že več let. Gradivo v UKM si je sicer mogoče izposoditi s podaljševanjem tudi za eno leto, če ni rezervirano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.