Slovenija
34 ogledov

V Jankovićevem glasilu objavili le intervju Türka

Intervju Turk Glasilo Ljubljana
V glasilu Ljubljana objavili in opravili le en intervju s predsedniškim kanidatom. Virantovi pravijo, da je Janković časopis zlorabil.

"Svet Občinskega odbora Državljanske liste Mestne občine Ljubljana najostreje protestira proti vnovični zlorabi mestnega glasila Ljubljana v politične namene. Časnik je na vrhuncu volilne kampanje pred letošnjimi predsedniškimi volitvami objavil intervju le z enim kandidatom za predsednika države, dr. Danilom Türkom, in s tem grobo kršil pravico preostalih dveh kandidatov, dr. Milana Zvera in Boruta Pahorja, do enake obravnave v medijih," Je v izjavi za javsnot zapisal Občinski odbor DL Mestne občine Ljubljana (MOL)

Dodajajo še, da ni skrivnost, da stranka Pozitivna Slovenija, ki jo vodi aktualni ljubljanski župan Zoran Janković, podpira kandidaturo Danila Türka za predsednika Republike Slovenije, nedopustno pa je, da župan Janković uredništvu lokalnega glasila, ki ga financirajo vsi meščani in meščanke, omogoča favoriziranje le enega kandidata.

Ker menijo, da gre za ravnanje v nasprotju z osnovno politično kulturo, pričakujejo uveljavljanje odgovornosti urednice časopisa ter opravičilo drugače mislečim Ljubljančankam in Ljubljančanom v naslednji številki glasila Ljubljana.

Le ne intervju

V glasilu MOL Ljubljana, katerega urednica je Nada Šumi, je bilo pet dni pred volitvami objavljen intervju z enim samim kandidatom - Danilom Türkom. V njem pa je govoril o prestolnici kot središču "slovenskega optimizma". Sporno je, da so v glasilu dve strani prej objavili celostranski poziv Zorana Jankovića, v katerem Ljubljančane poziva, naj se udeležijo volitev, pri tem pa naj se odločijo po svoji vesti in svojem srcu, seveda pa jih opomni, da je svoj glas že oddal in to vse skupaj je zapisano v glasilu, ki je namenjeno vsem Ljubljančanom.