Slovenija
67 ogledov

V jarku ga je zasul plaz

Nesreča se je zgodila na ravnem polju v vasi Log, kjer bo tekel kanalizacijski v Žurnal24 main
Smrt pri delu. Delavec v jarku za kanalizacijo izgubil življenje.

Ogledi. Nesrečo pri delu preiskujejo kriminalisti Policijske uprave Novo mesto, na kraj nesreče sta prišli tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novem mestu in državna tožilka iz Novega mesta. Kraj nesreče si je ogledal tudi inšpektor Inšpektorata RS za delo.

Gradbišče kanalizacijskega voda Križevska vas–Log, v neposredni bližini vasi Log, je včeraj vzelo življenje 36-letnega delavca, po naših informacijah zaposlenega v podjetju Teleg-m iz Ljubljane, ki je bil doma iz Bosne in Hercegovine.

“Prve ugotovitve kažejo, da je v jarku opravljal izkop za kanalizacijo, pri tem pa se je utrgal plaz iz brežine in ga zasul. Utrpel je tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl,”
so povedali na Policijski upravi Novo mesto.

Domačini šokirani
Nesreča na gradbišču je pretresla domačine. “Zemlja ob jarku se je vsula nanj, in čeprav so mu drugi delavci takoj pomagali, mu ni bilo pomoči. Rešilec iz Metlike je prišel res hitro, menda v treh minutah, a je bilo potrebnih kakšnih 20 minut, da so ga izkopali izpod plazu,” nam je povedala ena izmed prič nesreče.

36 let je imel nesrečni delavec, po naših informacijah je bil doma iz Bosne in Hercegovine.

Domačini pa se sprašujejo, zakaj gradbišče ni označeno. “Glede na to, da ni videti ne table ne traku, kakor je to drugje na gradbiščih, se nam poraja vprašanje, kako je bilo poskrbljeno za varnost delavcev,” je dodala priča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.