Slovenija
53 ogledov

V kabinetu Žerjava 16 ljudi

Radovan Žerjav. Saša Despot
Kadrovanje. Minister si je ob redno zaposlenem šoferju omislil še svojega.

Ministri lahko po novem v kabinet pripeljejo šest ljudi, so nam potrdili na ministrstvu za pravosodje in javno upravo. V času Pahorjeve vlade je bila omejitev: štiri kabinetne zaposlitve, vezane na mandat ministra.

Kako obsežen je lahko kabinet, smo preverjali po tem, ko smo na podlagi podatkov iz internega imenika ugotovili, da ima kabinet ministra Radovana Žerjava kar 14 ljudi.

Devet podedovanih

Na ministrstvu za gospodarstvo so dejali, da ima ministrov kabinet ne le 14, temveč kar 16 ljudi. “Od tega jih je devet zaposlenih za nedoločen čas, eden za določen čas nadomeščanja javne uslužbenke na porodniškem dopustu in šest javnih uslužbencev, vezanih na osebno zaupanje ministra,” so dodali. Kako je mogoče, da se je v kabinetu v zadnjih letih nabralo kar devet uslužbencev za nedoločen čas, v odgovorih niso posebej pojasnili.

Vodja Žerjavovega kabineta je postala Branka Dajčman. Na spletu o njej ni najti prav veliko podatkov. Na gospodarsko ministrstvo se je za čas ministrovanja Žerjava vrnila tudi Lejla Kogej, in sicer kot sekretarka.

V zadnjih letih je bila vodja službe za odnose z javnostmi pri stranki SLS, pred tem pa je na ministrstvu za gospodarstvo delala v službi za odnose z javnostmi.

Poleg sekretarke Jerneje Lampret, podsekretarke Mire Kuhar in referenta Milana Klara pa si je Žerjav v kabinet pripeljal tudi svojega voznika, in sicer Roka Brinarja, čeprav je v kabinetu že od prej zaposlen Primož Klemenčič.

Zakaj se je v času krize odločil za tako potezo, na gospodarskem ministrstvu niso posebej pojasnili, prav tako ne, kaj bo zdaj počel Klemenčič.

Vsak ima svoj slog vodenja

“Vse to ni nujno niti dobro niti slabo. To je odvisno od koncepta vodenja,” je obsežen podedovani kabinet komentiral eden od bivših “strogih in konservativnih” generalnih sekretarjev, ki je to funkcijo opravljal za več ministrov.

A recimo bivši minister Mitja Gaspari menda sploh ni imel šoferja. Na zdravstvenem ministrstvu pa sta v kabinetu za nedoločen čas zaposlena le dva.

Komentarjev 10
  • nina 07:55 13.marec 2012.

    saj zato pa gredo dol plače in pokojnine da podpiramo parazite

  • stefanija 21:10 07.marec 2012.

    Ma ne morš verjet kaj se dogaja...Nikol si nism misla, da si bom zaželela, da se Pahor vne nazaj...A se delajo norca iz nas?! Erjavc ne ukrepa glede spričevala, Žerjav špara z dodatnem zaposlovanjem, Janša je verjetno pa na dopusti...Glede ...prikaži več na to, da kolkr je biu prej brihtn, ne da nobene izjave! Najprej naj pod svojim pragom pomete, pol pa Jankoviča rihta...Banda hudičeva!!! Zato pa imamo tako gnilo države!!!

  • mike2 20:57 07.marec 2012.

    Čeprav je pred volitvami zgledal precej korektno, se je kmalu pokazal v pravi luči. Še eden med mnogimi, ki ljubi resnico. Res sramota!