Slovenija
6 ogledov

V kamp opazovat ptice

V kampu je dobro poskrbljeno tudi za pasje štirinožce, med drugim imajo celo svo Žurnal24 main
Camping Bled. Učne poti, po katerih bodo goste vodili izurjeni vodiči.

“Vsako leto odpiramo kamp 1. aprila, letos pa ta dan sovpada s prvim dnem velikonočnih praznikov, zato tudi pričakujemo malo večje število obiskovalcev,” je povedala vodja prodaje in recepcije v Campingu Bled Nika Morič. Letošnja novost je opazovanje ptic oziroma birdwatching. V ta namen so lani po kampu namestili valilnice, posadili so dodatno drevje in grmovje, ki je avtohtono in pozitivno vpliva na prisotnost ptic. Ornitologi izdelujejo tudi učne poti, po katerih bodo izurjeni vodiči vodili goste.

V načrtu imajo tudi obnovo enega od sanitarnih objektov, ki bo med drugim vključeval talno ogrevanje. “Poleg tega Občina Bled ureja obalo pred kampom, kar je za nas velik plus, saj se tam kopajo predvsem naši gostje,” je dodala Moričeva.

Šport privlači
Goste kampa najbolj pritegnejo lokacija v bližini Blejskega jezera, animacijski programi in različne športne dejavnosti. Večji obisk si obetajo tudi zaradi nagrade kampskega vodiča Alana Rogersa, ki je Campingu Bled podaril priznanje za najboljši evropski kamp v kategoriji dejavnih počitnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.