Slovenija
378 ogledov

V Kanalu ob Soči skoki z mosta

skoki z mosta Saša Despot
S 17-metrskega mosta se bo letos pognalo 15 skakalcev.

Turistično društvo Kanal ob Soči danes pripravlja tradicionalne skoke z mosta. S 17-metrskega mosta se je lani v Sočo pognalo 12 skakalcev, letos pa jih organizatorji pričakujejo okoli 15, saj pride tudi pet tekmovalcev iz Srbije, je  povedala predsednica društva Vanja Cotič. Tekmovanja se bo tradicionalno udeležil tudi 77-letni Pino Auber.

Na novi skakalnici oz. lesenem stolpu bodo tako, kot lani, merili moči najboljši skakalci iz Slovenije, tekmovanje pa bodo popestrili tudi z mednarodno udeležbo iz Srbije.

Slikovit most na kanjonu reke Soče

Lega Kanala na kanjonu reke Soče in slikovit most, ki povezuje oba bregova reke, že od nekdaj izziva domače in tuje skakalce, da preizkusijo svojo spretnost in hrabrost ter se poženejo z mostu v smaragdno globino Soče.

Leta 1988 je turistično društvo pripravilo prvo prireditev, ki je vključevala skoke z mosta. Naslednje leto pa je to že postala samostojna prireditev. Iz leta v leto je prireditev dobivala večji pomen za sam kraj, raslo je število nastopajočih, na visoki ravni pa je bila tudi sama kakovost skokov. Z leti so tekmovalni del začele bogatiti tudi spremljajoče prireditve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.