Slovenija
20 ogledov

V Karoserijah preverjali dokumente

delavci Daša Purgaj
Mariborske Karoserije, kjer delavci stavkajo že skoraj tri mesece, so danes zjutraj obiskali policisti ter predstavniki inšpektorata za delo in davčne uprave.

Dušan Mlakar, prvi sindikalist v podjetju, je povedal, da so delovni inšpektorji popisali prisotne delavce, davčni inšpektorji pa so pregledovali dokumentacijo podjetja. Mlakar je ob tem dodal, da se je tako država očitno le zganila in začela urejati razmere v podjetju.

Ni še vložil prisilne poravnave

Lastnik podjetja Franc Unuk je sicer napovedal vložitev zahteve za prisilno poravnavo, a po Mlakarjevih besedah v zvezi s tem še vedno ni nič novega, saj da gre za očitno zavlačevanje. Delavci sicer menijo, da bi sodišče vendarle moralo takoj začeti stečajni postopek, za katerega se sami po mesecih agonije že nekaj časa zavzemajo, a nimajo potrebnih sredstev za vložitev zahteve za stečaj.

Socialne pomoči še ni

Še vedno ni ne duha ne sluha o socialni pomoči, ki so jim jo pred tednom dni obljubili na Mestni občini Maribor iz županovega sklada. Pomoč je bila obljubljena vsem delavcem, a jo je prejelo le 12 oseb oziroma le tisti, ki so prijavljeni v mariborski občini. O tem med pogovori s podžupanom Janezom Ujčičem ni bilo govora.

Izgubili posel, vreden 50 tisoč evrov

Proizvodnja v podjetju še vedno poteka s pomočjo tistih delavcev, ki so se že pred časom prezaposlili iz Karoserij v vzporedno podjetje Karoserist, ki je prav tako v lasti Unuka. Partnerji se vse bolj umikajo iz podjetja, preklicali naj bi tudi posel, ki bi podjetju na mesec prinašal 50 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.