Slovenija
57 ogledov

V kleti je imel še zapakirane stvari

Peter Reberc Bobo
Država toži nekdanjega veleposlanika v Španiji zaradi neupravičenih nakupov.

“Ravnal je nevestno, protipravno in škodljivo,” meni družbena pravobranilka, ki z odškodninsko tožbo v imenu države od nekdanjega veleposlanika v Madridu Petra Reberca zaradi neupravičenih nakupov terja več kot 103 tisoč evrov.

Obravnava tožbe na koprskem delovnem sodišču se je začela včeraj. Seznam nakupov je obsegal ogromne količine gospodinjskih pripomočkov, štiri tisoč litrov neuporabljenega dizelskega goriva, 756 knjig, štiri kilometre električnih kablov in drugo. Posebna komisija je več dni popisovala stvari, zavite v originalno embalažo in naložene v kleti veleposlaništva. Pravobranilstvo je na sodišče naslovilo tudi podrejen zahtevek, v katerem predlaga, naj Reberc poravna vsaj razliko med ocenjeno vrednostjo predmetov in njihovo današnjo tržno vrednostjo.

Proti Rebercu zaradi spornega zapravljanja poteka kazenski postopek, koprsko tožilstvo pa je proti njemu vložilo tudi obtožbo zaradi spolne zlorabe otrok, ki naj bi jo zagrešil kot roditelj, in posedovanja otroške pornografije.

Komentarjev 2
  • saramara 13:02 09.maj 2013.

    Ma kaj pri nas je lahko cisto vsak kukurus veleposlanik????Pa kaj ta folk sploh kdo preveri preden nastopijo sluzbo? Bananaland 100%

  • tralala 08:09 08.maj 2013.

    Tat, pedofil, ponarejevalec, ki ga SDS zagovarja/brani.....bravo!