Slovenija
3357 ogledov

V Kočevju ukrepi zaradi stika z okuženim iz Črnomlja

Vladimir Prebilič, Kočevje Saša Despot
V Občini Kočevje, kjer še nimajo nobenega okuženega z novim koronavirusom, je zaradi neposrednega in posrednega stika s potrjeno okuženim primerom iz Črnomlja v prostovoljni osamitvi osem ljudi.

Občina je uvedla več preventivnih ukrepov za zajezitev morebitne okužbe z novim koronavirusom, je kočevski župan Vladimir Prebilič.

Prebilič je pred današnjo novinarsko konferenco, ki jo je sklical skupaj s štabom kočevske civilne zaščite, pojasnil, da je prišlo do stika med potrjeno okuženim primerom iz Črnomlja in družino, ki živi na robu Občine Kočevje. Gre za štiri občane, ki pa so bili nato v stiku še s štirimi posamezniki.

Skupaj z vsemi so se dogovorili o izvedbi vseh preventivnih ukrepov, omenjeni občani pa so pristali na samoizolacijo. Testirati jih zaradi prekratke inkubacijske dobe sicer še niso mogli. Vse zdravstveno opazujejo, na srečo pa omenjeni občani živijo daleč od gosteje poseljenega Kočevja, je dodal župan.

Poleg ukrepov, ki so jih predlagali pristojni na državni ravni, so na kočevski občini dali jasna navodila strankam in zaposlenim. Tako naj občani, če je le mogoče, vse svoje zadeve do nadaljnjega urejajo telefonsko in z elektronsko pošto. Na občinskem vložišču in na blagajni so omejili gibanje.

Sicer pa sledijo preventivnim nasvetom, da če se da, stike z in med ljudmi čim bolj omejijo, je še povedal Prebilič.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.