Slovenija
38 ogledov

V Koper največja potniška ladja doslej

(Foto: Arhiv Žurnala24) Žurnal24 main
Turizem. Ta konec tedna bodo staro mestno jedro Kopra preplavili številni turisti. Priplula bo namreč ladja s skoraj tri tisoč potniki.

Jutri v Koper prihaja največja potniška ladja doslej, ki bo pripeljala kar 2.838 potnikov in 1.080 članov posadke.

Kočija bo ovirala promet

V petek bo ob prihodu potniške ladje med 9. in 15. uro po Kopru vozila kočija s konji.

Svojo pot bo začela na potniškem terminalu, jo nadaljevala po severni koprski obvoznici, mimo samostana Sv. Ane, dalje po Cankarjevi ulici do Titovega trga in po Kidričevi ulici do Pristaniške ulice in potniškega terminala.

Na koprski občini vse voznike naprošajo za strpnost in razumevanje.

Ladja Norwegian Gem, dolga 294 metrov, ladjarja Norwegian Cruise Line, ki pluje pod bahamsko zastavo, se bo na potniški terminal privezala predvidoma ob 8. uri, iz Kopra pa bo izplula okrog 18. ure.

Kot so nam povedali na Mestni občini Koper, bodo za turiste iz vseh koncev sveta, med njimi pa je največ Američanov, Angležev, Nemcev in Belgijcev, dobro poskrbeli.

Na potniškem terminalu bodo odprli osem prodajnih mest, kjer bodo turistom na voljo splošne informacije, informacije glede izletov in ogledov vinskih kleti, ponudili bodo tudi raznovrstne izdelke iz gline, keramike, kvačkane in unikatne izdelke.

Turistom bodo ob prihodu dobrodošlico zaželeli tudi harmonikar in maskoti Kopra (kozel in kozica).

V nedeljo pa bo prispela še druga potniška ladja Pacific Princess s 670 potniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.