Slovenija
33 ogledov

V kranjskih rovih oživele jaslice

Žive jaslice bodo v rovih na ogled le v nedeljo in ponedeljek, razstava jaslic p Žurnal24 main
Žive jaslice. V predstavi sodeluje več kot sto nastopajočih. Ogled možen večkrat na dan.

Zavod za turizem Kranj vabi v nedeljo in ponedeljek na ogled živih jaslic v rove pod starim Kranjem, ki jih pripravljajo s KUD Predoslje in kranjskimi pevskimi zbori.

“Žive jaslice so zelo dobro obiskane, prejšnja leta so bile vse predstave razprodane, kar pričakujemo tudi letos, zato bo več predstav na dan. Letos ni glavne predstave na Pungertu, ampak se vse dogaja v rovih, zato je število obiskovalcev dodatno omejeno,” je povedal Srečko Štagar z zavoda za turizem.

Prva predstava bo ob 17. uri, nato pa vsako polno uro do 20. ure. Eno predstavo si bo lahko ogledalo največ 150 obiskovalcev. Vstopnina za ogled živih jaslic je šest evrov za odrasle in tri za otroke.

Razstava jaslic v rovih
Do 6. januarja je v rovih na ogled razstava jaslic, na kateri sodeluje osem razstavljavcev iz vse Slovenije, ki so na ogled postavili 13 različnih jaslic. Te so unikatne, narejene pa so iz različnih materialov – od keramike, lesa, voska in kamna. Vstopnina je tri evre za odrasle in 2,5 evra za otroke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.