Slovenija
1941 ogledov

V Kranju ni šlo v prvo

Kranj
Drugega decembra bodo Kranjčani morali še enkrat na volišča.

V drugem krogu se bosta pomerila Matjaž Rakovec in Zoran Stevanović. Kot je dejal Rakovec, bo do drugega kroga treba veliko delati na terenu in predstaviti program volivcem. Ne glede na to, kdo bo zmagal, se bo po njegovem mnenju v mestnem svetu oblikovala dobra koalicija, ki bo lahko veliko naredila.

Rakovec meni, da ob morebitnem uspehu ne bo imel težav s prenosom svojih izkušenj iz gospodarstva v župansko delo. Program je po njegovih besedah obsežen, uresničili pa ga bodo v sodelovanju z občani, je zagotovil. O morebitnem povezovanju z drugimi listami v mestnem svetu pa za zdaj še ni razmišljal.

Njegov protikandidat Zoran Stevanović je dejal, da bodo dokazali, da se z minimalističnimi sredstvi in brez podpore lobijev, da narediti veliko. V nadaljnji boj se podaja s podobno rdečo nitjo, kot se je v prvega, torej s skromno kampanjo, pravi. Spremljale jih bodo iste barve - bela, ki simbolizira nedolžnost v politiki in zaupanje, ter vijolična, ki predstavlja "indigo generacijo, sito rdečih, črnih in belih", ki bi rada živela danes za boljši jutri. O povezovanju v mestnem svetu pa za zdaj še ni razmišljal.

Volilna kampanja je potekala v prijateljskem vzdušju in brez nizkih udarcev med kandidati. So pa v Kranju beležeili nizko volilno udeležbo. Po podatkih do 21.25 je ta bila nekaj nad 30,36 odstotka.

Stevanović je pred zaprtjem volišč napovedoval, da bodo v njegovem štabu v Stari pošti proslavljali zmago, računa, da že nocoj, če ne pa vsaj v drugem krogu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.