Slovenija
34 ogledov

V Kranju odpirajo zimski bazen

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Zimska sezona. Največ prostora za rekreativce od 12. do 15. ure. Poletna sezona slabša od lanske.

Danes vrata odpira pokriti olimpijski bazen v Kranju. Začenja se zimski del sezone, v kateri pričakujejo sto tisoč obiskovalcev.

“Najugodnejši termini v pokritem olimpijskem bazenu med tednom so v glavnem zasedeni,” pravi Matija Bežek z zavoda za šport. “Največ prostora za rekreativno plavanje med tednom je od 12. do 15. ure,” svetuje. Letos bodo obiskovalce poskušali pritegniti tudi z novostmi. Razmišljajo, da bi se povezali s hišo eksperimentov in razkrivali povezavo med plavanjem in fiziko.

Slab avgust pokvaril obisk
Letno kopališče je že zaprto. Letos so našteli nekaj sto manj prodanih vstopnic kot lani. Da je bila sezona slabša, kaže tudi finančni izkupiček, ki je nižji za okrog pet tisoč evrov. “Sezono je krojilo slabo avgustovsko vreme,” ugotavlja direktor zavoda za šport Brane Fartek.

Sicer pa je zavod za šport pred dnevi zagnal obnovljeno spletno stran. Med novostmi so izpostavili ponudbo rekreacije, seznam prireditev, urnike zasedenosti objektov in rubriko z nasveti trenerjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.