Slovenija
36994 ogledov

V Kranju pred banko več desetmetrska kolona: To je razlog!

banka Anže Petekovšek Fotografija je simbolična.
Tik preden se je banka v Kranju odprla, je bila vrsta ljudi, ki so se jo danes odločili obiskati, dolga več deset metrov.

Misleč, da gre za NLB, smo najprej poklicali najšo največjo banko, kjer so nam povedali, da s terena nimajo poročil, da bi bila v kjer koli v njihovih bankah gneča.

Kdor pride, je dobro pripravljen, ljudje imajo maske, kdor je nima, mu jo damo mi, so nam povedali.

Dejstvo je, da je marsikomu v teh dveh tednih samoizolacije gotovo že zmanjkalo gotovine, dodajajo na NLB, zato je obisk bank v zadnjih dneh malenkost večji.

Poleg tega so upokojenci na svoje račune danes dobili pokojnine. „Vsi imajo kartice, s katerimi bi lahko gotovino dvigovali na bankomatih, a obstajajo tudi ljudje, ki hodijo gotovino dvigovat v poslovalnice,“ pojasnjujejo na NLB.

Izkazalo se je, da je gneča, ki jo je ujel fotograf, nastala pred Delavsko hranilnico. Komentatorji pa špekulirajo tudi o morebitnih razlogih. „Provizija za plačilo položnice je nižja na Delavski hranilnici, marsikomu se tistih nekaj centov pozna,“ je zapisal eden od nijih.

"Vse od razglasitve epidemije in še pred njo v Delavski hranilnici intenzivno, preko vseh internih kanalov in v vseh poslovalnicah, obveščamo stranke o ukrepih, ki jih sprejemamo za zaščito zdravja strank in zaposlenih ter preprečitev širjenja okužbe," so nam sporočili z Delavske hranilnice in dodali, da so njihova navodila strankam jasna: "V poslovno enoto lahko vstopajo le posamično, nihče ne čaka znotraj poslovalnice, zaposleni stranke sprejemajo izključno za bančnim okencem, uporaba zaščitne opreme tako s strani zaposlenih kot s strani strank je obvezna, prav tako upoštevanje varnostne razdalje."

Komentarjev 17
  • fasader56 09:29 01.april 2020.

    Pri DH sploh ni provizije za upokojence............bi se pa lahko dnevno razporedili.......

  • kvasetotidogajamona 09:21 01.april 2020.

    več desetmeterska kolona z več metersko razdaljo med posamezniki, kar pomeni da ni taka velika kolona

  • Decko 21:31 31.marec 2020.

    5 komadov x 2 metra = 10, v čem je panika ???