Slovenija
2187 ogledov

Zaplet, pred štetjem glasovnic na delu policija

Policija Gregor Prebil
Sum, da je prišlo do nepravilnosti pri ravnanju z glasovnicami iz predčasnega glasovanja.

Kandidat za županja Kranja Zoran Stevanović je opozoril, da je morda prišlo do nepravilnosti pri ravnanju s predčasno oddanimi glasovnicami. V Kranju so tako precej pozno začeli s štetjem oddanih glasovnic, na kraj je prišla policija, ki preverja, kaj je z nalepko, ki naj bi zagotavljala, da v sobo s predčasno oddanimi glasovnicami ni nihče vstopil. Ena možnost je, da je bila premaknjena, druga pa, da so jo le slabo nalepili. 

Tik pred 20. uro je bilo tako v Kranju preštetih 53 odstotkov glasov, razlika med kandidatoma pa precejšnja; Matjaž Rakovec je zbral 68 odstotkov glasov, Zoran Stevanovič pa 32.

Rakovec je za Pop TV povedal, da lahko po teh rezultatih že sklepa, da mu je uspelo, da je postal župan. Zapleta s preštevanjem in policijo na mestu ni komentiral, ker še ni seznanjen s podrobnostmi.

Njegov protikandidat Stevanovič je pri tem dodal, da je prepričan, da zaplet ne vpliva na rezultat volitev, protikandidatu je čestital.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.