Slovenija
116 ogledov

V Križanke prihaja Brina, prva ljubljanska dama koktejlov

1/6
V soboto, 3. junija, bo v partnerstvu s Turizmom Ljubljana / Gourmet Ljubljana v prestolnico ponovno priplesala Brina, tokrat v prenovljeni in bolj ekstravagantni izdaji kot festival koktejlov in miksologije. Od 17. do 24. ure se bo v čarobnem zavetju preddverja Križank predstavilo 13 destilarjev, someljejev, distributerjev in strokovnjakov za miksologijo.

Dogajanje bodo popestrili tudi delavnica trajnostne miksologije, ki jo bo vodil priznani strokovnjak Dominik Gobec in se bo začela ob 18. uri, nastop skupine Pantaloons ter DJ-ja Bayo in Udo Brenner, seveda pa se bodo obiskovalci lahko okrepčali tudi z izbranimi prigrizki. Vstop na Brino in udeležba na delavnici sta brezplačna.

Nekdanji ljubljanski festival džina, katerega uspešni in odmevni izvedbi v letih 2019 in 2022 sta v Križanke privabili številne domače in tuje obiskovalce, se je torej otresel mladostnega puha in je pripravljen, da zažari v izrazitejših barvah novega perja kot festival koktejlov in miksologije. »Za nadgradnjo koncepta smo se odločili, ker želimo širši javnosti predstaviti kreativno brbotanje, ki smo mu lahko v zadnjih letih priča na področju miksologije in ki se postopoma uveljavlja tudi pri nas. Inovativne recepture novih avtorskih koktejlov ter reinterpretacija klasik s kakovostnimi alkoholnimi in brezalkoholnimi pijačami pridobivajo vse pomembnejše mesto v številnih barih, bistrojih in vrhunskih restavracijah širom sveta,« je pojasnil Lior Kochavy, ki skupaj z ekipo stoji tudi za priljubljenima kulinaričnima projektoma Odprta kuhna in Pivo & Burger Fest.

 | Avtor:

Jagode in pehtran za ljubljanski koktejl Brina

Pri načrtovanju zasnove festivala, osredotočenega na najboljše domislice in trende sodobne miksologije, je sodeloval tudi Dominik Gobec, idejni vodja programa alkoholnih in brezalkoholnih pijač v restavraciji Milka v Kranjski Gori, ki je lani manj kot leto dni po odprtju prejela Michelinovo zvezdico. Z njegovimi spretnostmi bo festival Brina dobil tudi nov prepoznavni koktejl Brina, ki pa bo letos zasnovan nekoliko drugače. Vsak od sodelujočih partnerjev bo kot osnovo za koktejl Brina prejel sirup, pripravljen iz sezonskih lokalnih sestavin – pehtrana in jagod, končni napitek pa bodo z dodajanjem alkoholnih in brezalkoholnih dodatkov izpopolnili sami. Tako bodo različice koktejla Brina dopolnile ponudbo na njihovih stojnicah, kasneje pa tudi v barih in restavracijah, s katerimi sodelujejo.

Delavnica trajnostne miksologije 

Navdih za koktejl Brina je Ljubljana kot mesto, katerega vedno bogatejšo kulinarično ponudbo in projekte, povezane z njenim razvojem, z zanosom podpira Turizem Ljubljana z blagovno znamko Gourmet Ljubljana, ki se tudi tokrat kot partner pridružuje festivalu Brina. Pod njihovim pokroviteljstvom se bo v času festivala Brina odvila tudi delavnica, posvečena trajnostni miksologiji, v sklopu katere bo Dominik Gobec predstavil najsodobnejše smernice in pristope, ki ljubitelje koktejlov spodbujajo k premišljeni rabi sestavin, zmanjševanju odpadkov ter netijo kreativnost kot osrednje gonilo razvoja na tem področju. Delavnica je brezplačna, prijave niso potrebne, pričela pa se bo ob 18. uri na terasi pod pergolo v preddverju Križank.

 | Avtor:

Več koktejlov, več zabave

Ker bo ponudba Brine širša in bolj raznolika, se spodobi, da bo še bogatejši tudi zabavni program. Za glasbeno spremljavo bosta za gramofoni skrbela DJ-ja Bayo in Udo Brenner, prvič pa bo Brina zaplesala tudi na živo glasbo. Kar dvakrat, prvič ob 19.30 in drugič ob 22. uri, bo namreč nastopila skupina Pantaloons, ki bo s svojo mešanico londonskega new jazza, trubačev, funka, breakbeata in dubstepa med obiskovalci Brine zagotovo poskrbela za dnevno dozo fizkulture. Brina se bo letos tudi časovno prilagodila vsem, željnim zabave, ki bodo v enem od najlepših ljubljanskih ambientov ob fantastičnih koktejlih in odlični glasbi lahko uživali med 17. in 24. uro. Na Brini pa bodo obiskovalci lahko premierno poskusili tudi New Mexico Style takose, ki bodo v novi taqueriji kmalu dopolnili kulinarično ponudbo prestolnice. 

Brina Mixology tudi vsak petek na Odprti kuhni

Kot vse prireditve, za katerimi stoji ekipa Odprte kuhne, bo tudi Brina pripravljena v skladu z načeli trajnostne in okolju prijazne organizacije, stojnico Brina Mixology pa lahko ljubitelji koktejlov obiščejo tudi vsak petek na Pogačarjevem trgu v sklopu Odprte kuhne.

 | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.