Slovenija
10 ogledov

V Krki bodo še zaposlovali

V Krki vidijo še veliko poslovnih priložnosti kot samostojno podjetje; za letos Žurnal24 main
V Krki so dobiček povečali dvakrat bolj kot prodajo. Po besedah Colariča bodo še zaposlovali. Letos so v Sloveniji že zaposlili 80 novih uslužbencev.

Krka je v prvem polletju v primerjavi z lani povečala prodajo za šest, dobiček pa za 11 odstotkov. Prodaja v Sloveniji je padla za osem odstotkov, ampak pri nas Krka proda le pet odstotkov vseh zdravil. Največji porast prodaje je bil v Vzhodni Evropi, in sicer 26-odstoten, v Ruski federaciji pa kar 30-odstoten.

Jože Colarič je napovedal, da bodo do konca leta prodajo začeli spremljati v novi regiji šest, kjer bodo Srednji in Daljni vzhod, Ameriki in Afrika. Dejal je, da prodaja na teh trgih sicer še ni primerljiva z ostalimi regijami, vendar bodo prav z izločitvijo v posebno regijo pospešili delo na teh trgih.

Najbolje prodajani herbio, pikovit in bilobil

Največji delež prodaje, kar 83 odstotkov, so prinesla zdravila na recept. Pri zdravilih brez recepta so največ dohodka prinesla zdravila herbion, pikovit in bilobil. Letos so prve registracije dobili za osem novih izdelkov, sicer pa so v 200 državah opravili kar 248 registracij zdravil. V Sloveniji so število zaposlenih povečali za 80, v tujini za 298, do konca leta pa bodo po besedah Colariča še zaposlovali.

"Razvijamo 170 novih izdelkov"

"Zadovoljen sem s poslovanjem. Nadzorni svet je pohvalil rezultate. Čakamo še na rezultate konkurence," je dejal Colarič.

Na vprašanje, kako so uspeli dvakrat bolj povečati dobiček kot prodajo, je pojasnil, da so spremenili strukturo izdelkov, da je več izdelkov novih, ti pa so bolj profitabilni. "Zato je vlaganje v raziskave in razvoj izredno pomembno. Delamo na razvoju 170 novih izdelkov."

Za naložbe je Krka letos namenila 71 milijonov evrov, ravno prejšnji teden je začel delovati distribucijski center v Rusiji, jeseni pa bodo na tej lokaciji začeli s poskusno proizvodnjo tablet. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.