Slovenija
49 ogledov

V lažnih Fursovih sporočilih je virus

F-Secure Anti-Virus lažne protivirusne programe za Mac prepozna pod imeni Rogue: Žurnal24 main
Ne odpirajte lažnih opominov, ki jih po elektronski pošti dobite od Fursa, opozarjajo.

Od petka zavezanci prejemajo lažne opomine s priponko, ki vsebuje virus. 

"Finančna uprava (Furs) je bila s strani zavezancev obveščena, da so ti iz elektronskega naslova FURS dobili opomine zaradi neplačanih obveznosti. Vse zavezance opozarjamo, da gre za lažna sporočila, ki so poslana iz lažnega elektronskega naslova in da je v sporočilu virus," so sporočili s Fursa. Vse prejemnike opozarjajo, naj sporočila ne odpirajo, ampak naj ga izbrišeno ter naj posodobijo protivirusno zaščito. 

Lažno sporočilo Furs | Avtor: FURS FURS

"Elektronska sporočila, ki jih dobivajo zavezanci, izgledajo, kot bi jih poslala Finančna uprava RS iz elektronskega naslova gfu.fu@gov.si, vendar ni tako. Gre za ponarejen naslov pošiljatelja (t.i »email spoofing«). Zaenkrat smo na FURS ugotovili, da so bila sporočila poslana iz tujine in da vsebujejo tudi datoteko s končnico .xls, ki vsebuje virus (trojanski konj). Prav tako v sporočilu navedena finančna kontrolorka ne obstaja, nikoli ni bila niti ni zaposlena na Finančni upravi RS," sporoča Furs. 

Finančna uprava ob tem opozarja, da dolžnikov nikoli ne terjajo po elektronski pošti, ampak prek sistema eDavki ali po navadni pošti. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.