Slovenija
45 ogledov

V lekarnah živčni bojni strupi

Lekarna Anže Petkovšek
Lekarnarji. Predlog zakona, ki določa, da morajo lekarne imeti vozičke in postelje, je treba umakniti.

Lekarniška zbornica Slovenije (LZS) od ministrstva za zdravje zahteva umik zakona o lekarniški dejavnosti iz javne obravnave, ker je vsaj v šestih točkah nesprejemljiv, je dejal njen predsednik Miran Golub.

Na policah tudi pesticidi

"Zakon določa, da morajo lekarne imeti tudi medicinske pripomočke, kar je skoraj neuresničljivo," je dodal Golub. Med te namreč spadajo očala, slušni aparati, postelje, vozički, obutev in podobno. Največja cvetka v predlogu zakona pa je po njegovem mnenju določilo, da bi morali imeti v lekarnah fitofarmacevtska sredstva: "Vemo, kaj so to. Kot delni kemik vam povem, da gre za živčne bojne strupe. Ne vem, če bo kdo prišel k nam v lekarno, če bomo prodajali živčne bojne strupe in zdravila skupaj."

Predlog sicer predvideva tudi, da lekarna ne bo več mogla imeti veledrogerije, kot ju imajo Lekarna Ljubljana (LL) in Lekarne Maribor. Po njem bi odklenkalo tudi kartici zvestobe LL.

Komentarjev 13
  • feferon 15:10 13.marec 2013.

    Še malo pa bomo pamperske dobival na recept. Kreteni...

  • CastrumFF 10:57 13.marec 2013.

    Ospen proti bolečinam? Ma ne pišite neumnosti, prosim!Vsak antibiotik se jemlje NAJMANJ 10 dni , največkrat tudi več, da sploh učinkuje. Govoriti o tro dnevnih antibiotskih terapijah je traparija.

  • jzzzze 10:32 13.marec 2013.

    jaz sem se pa pozdravil v 14dneh in to brez 'originalov' in 'generikov... šnops grgral, kamelce pil, med jedel...