Slovenija
10907 ogledov

V Ljubljani filmska akcija: Voznik bežal pred policijo, zanj se je slabo končalo

policija pes K9 Profimedia
Policisti so včeraj zvečer prijeli voznika neregistriranega vozila in njegovo sopotnico, ker je vozil s pospešeno hitrostjo, povzročil materialno škodo in ignoriral opozorila policije.

Policisti so na ljubljanski obvoznici pri odcepu Brdo z znakom modre luči in sirene pričeli ustavljati vozilo znamke Peugeot. Voznik se kljub opozorilom ni ustavil in se vozil v smeri Gorenjske s pospešeno hitrostjo. Zaradi slednje je na izvozu za Šmartno zapeljal s ceste in trčil v odbojno ograjo, takoj zatem pa še v policijsko vozilo. 

Voznik je kljub trku nadaljeval z vožnjo v smeri Tacna, kjer je v naselju trčil v cestno signalizacijo za zaporo ceste. Zatem je v istem naselju zaradi neprilagojene hitrosti trčil še v vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal voznik, v katerem je bila tudi potnica, nato pa je zaradi okoliščin obstal na cesti. 

Policisti so voznika in sopotnico prijeli ter jima za čas zbiranja obvestil odvzeli prostost. V dogodku ni bil nobeden od udeleženih voznikov, potnikov ali policistov poškodovan, nastala pa je večja materialna škoda na vozilih in cestnih objektih. 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo. Prav tako so vozniku odredili strokovni pregled in zasegli neregistrirano vozilo ter zoper voznika vodijo postopek o prekrških. 

Komentarjev 8
  • atamama 19:32 22.april 2024.

    Bi Dolenjci rekli, da je dobro, da se še malo ljubljanski policaji rekreirajo z etično manjšino. Me pa zanima ali storilcu sploh kaj morejo? Socialne podpore ne morejo vzeti, lahko zaplenijo ničvredno vozilo, ga pošljejo v zapor a ''dobro oskrbo''.....in ...prikaži več na koncu pride na plan tisto, ko je ''zbiralec odpadnih kovin'' zabrusil policistu....kaj mi pa moreš.... pa še hudičevo res je, kajne?

  • Idioti 15:29 22.april 2024.

    Roje , Roje , Roje !!!!!

  • Avatar Leon
    Leon 12:31 22.april 2024.

    Vsekakor gre za stare znance policije kot jih promovirajo na PP.