Slovenija
36745 ogledov

Ljubljana: Zagorelo 8 tisoč kvadratnih metrov veliko skladišče

požar ljubljana cesta dveh cesarjev
1/7
Gasilska brigada Ljubljana
V boj z ognjem se je podalo več kot sto gasilcev.

Na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani je ponoči gorelo v skladišču odpadnega materiala. Ogenj je zajel približno 8000 kvadratnih metrov površine. Gasilcem je požar okoli 2.30 uspelo večinoma pogasiti, v naslednjih urah so nato gasili še posamezna žarišča. Intervencijo pa zdaj počasi zaključujejo.  

Kot je povedal Robert Okorn, ki v Gasilski brigadi Ljubljana skrbi za odnose z javnostmi, so v soboto nekaj po 23. uri prejeli obvestilo, da gori na avtoodpadu na Cesti dveh cesarjev. Gasilci so bili v roku 10 minut na kraju požara in ugotovili, da gre za zelo obsežen požar mešanega odpadnega materiala.

V gašenje so zato vključili več dodatnih vozil gasilske brigade, sodelovalo je tudi večje število prostovoljnih gasilskih enot. Ves čas je bilo na terenu prek sto gasilcev, skupaj pa jih je v gašenju požara sodelovalo prek 220.

Požar so okoli 2.30 večinoma pogasili ter nadaljevali z gašenjem posamičnih žarišč. Nekaj minut po 4. uri zjutraj pa so na lokacijo pripeljali še bager Komunalnega podjetja Ljubljana, ki je začel z razkopavanjem požarišča.

Kot je povedal Okorn, so okoliške prebivalce obveščali, naj se ne izpostavljajo dimu in preventivno zaprejo okna, saj se pri vsakem požaru - gorele so gume, plastika, ostanki avtomobilov - sprošča tudi strupen dim.

Ob tem je Okorn napovedal, da bodo gasilci intervencijo v kratkem končali in bo s tem tudi preklicano opozorilo prebivalcem. Zaradi izvajanja intervencije pa je Cesta dveh cesarjev še vedno zaprta.

Na Policijski upravi Ljubljana so napovedali, da bodo policisti potem, ko bodo gasilci končali intervencijo in bodo ustvarjeni varni pogoji za delo, opravili ogled kraja požara, da bi ugotovili, zakaj je zagorelo.

Komentarjev 7
  • TistoPravo 12:47 23.avgust 2020.

    Gorelo je že ob 18h...začetek intervencije ob 23.13 ...a se od bližje manj vidi, kot iz bližnjega hriba.,,al kako?

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 12:17 23.avgust 2020.

    [ ... da bodo policisti potem, ko bodo gasilci končali intervencijo in bodo ustvarjeni varni pogoji za delo, opravili ogled kraja požara, da bi ugotovili, zakaj je zagorelo. ] Kaj pa preiskava: "Kaj je gorelo?" Kako lahko prezrete okolju prijazno ...prikaži večo razgradnjo vozil, ko 'bi moral' izvajalec poskrbi za nevarne snovi in materiale.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 10:28 23.avgust 2020.

    Kaj ti bo torba,će maš kolo... .ZAŠVICU FUL!!!😅