Slovenija
7411 ogledov

Marsikje po Sloveniji tudi danes klestila toča

neurje.si
Bralec z obrobja Rogaške Slatine zapisal," da je kot sodni dan."

Lokalna neurja so okoli 15.30 zajela občine Maribor, Ribnica na Pohorju, Rogaška Slatina, Velenje in Zagorje ob Savi, kjer so zabeležili 55 dogodkov. 

Kot so sporočili z uprave za zaščito in reševanje, so posredoval gasilci iz sedmih prostovoljnih gasilskih društev in dveh poklicnih enot. V neurju je meteorna voda zalivala prostore stanovanjskih objektov, garažno hišo, dvorišče stanovanjskega objekta in več odsekov cest. Močan veter, ki je spremljal neurje, pa je podrl drog elektroenergetskega voda in odkril streho gospodarskega objekta.

Zaradi močnega neurja je na območju občine Ribnica na Pohorju meteorna voda ogrožala stanovanjske objekte, na lokalne ceste se je sprožilo več manjših plazov. Domači gasilci so na terenu in rešujejo ter odpravljajo posledice.

V občini Metlika je veter razkril streho na gasilskem domu v kraju Gradac, na ceste je padlo več dreves, gasilci in dežurni delavci cestnega podjetja odstranjujejo posledice neurja. V občini Črnomelj v okolici Dragatuša in Brdarcev gasilci odstranjujejo podrta drevesa in pokrivajo strehe na treh objektih, še poroča uprava.

Težave tudi v Mariboru

"Ob močnejšem deževju in vetru je v občini Maribor voda zalila dvorišče stanovajske hiše, garažno hišo in cesto. Veter pa je podrl drevo na stanovanjsko hišo. Posredovali so poklicni gasilci GB Maribor in gasilci PGD Pekre, ki so očistili odvodne jaške in omogočili vodi, da odteče ter odstranili drevo s strehe stanovanjske hiše," piše na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje RS. 

Tudi v Ljubljani je klestila toča

Bralka nam je poslala posnetek iz Kosez v Šiški v Ljubljani in dejala, da je kar pošteno klestilo, na srečo le kratek čas, je dodala. 

 | Avtor:

O toči poročajo iz Maribora, Celja, z obrobja Rogaške Slatine, kjer je bralec zapisal, "da je kot sodni dan."  Spodnja fotografija prihaja iz okolice Žalca. 

 | Avtor:

Agencija republike Slovenije za okolje (Arso) je za večji del Slovenije razglasila oranžni alarm zaradi povečane verjetnosti za krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. To velja predvsem za severni in vzhodni del Slovenije. 

 

Ponoči se bo ozračje umirilo

Pozno popoldne in zvečer so sprva še možne nevihte, ponoči pa se bo ozračje umirilo. Jutro bo delno do pretežno jasno. Temperature bodo od 14 do 19, na Primorskem ob šibki burji do okoli 22 stopinj Celzija. V ponedeljek bo povečini sončno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Predvsem v gorskem svetu lahko nastane kakšna nevihta. Ponekod na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes popoldne ter v zgodnjih večernih urah je v severni in vzhodni polovici države povečana verjetnost za krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo.

Obeti: V torek in sredo bo sončno in vroče. V Vipavski dolini bo še pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, vremenska fronta pa se prek Alp pomika proti vzhodu. V višinah priteka nad naše kraje s šibkimi jugozahodnimi vetrovi prehodno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo povečini sončno, možne bodo nevihte, ki bodo bolj verjetne v krajih zahodno in severno od nas. V ponedeljek bo sončno, v Alpah lahko popoldne še nastane kakšna nevihta.

Komentarjev 1
  • Avatar Reidistella
    Reidistella 01:34 22.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com