Slovenija
20 ogledov

V Ljubljani pol manj subvencij

Študentsko stanovanje Žurnal24 main
Študenti na nogah, Študentska organizacija Slovenije pa miri, da se subvencije ukinjajo le v Mariboru.

S prihajajočim študijskim letom se ukinjajo subvencije za bivanje pri zasebnikih na območju Univerze v Mariboru. Ključni razlog je povečanje števila mest v študentskih domovih.

40 evrov na mesec

Oktobra bo v Ljubljani na voljo 1.000 subvencij (od tega 150 za novince in 850 za študente, ki bodo bivanje pri zasebnikih le podaljšali), v Brežicah 13, na območju Univerze na Primorskem pa 730. "Na območju Univerze na Primorskem so se celo povečale, ker v študentskih domovih nimajo dovolj mest," pojasnjujejo na Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS). Število mest pri zasebnikih se bo vseeno prepolovilo, saj je bilo za iztekajoče se leto na voljo kar 1.000 subvencioniranih ležišč več.

Študentski domovi v Ljubljani bodo najemodajalcem, s katerimi bodo sklenili ustrezne pogodbe mesečno nakazovali subvencijo za študenta. Najemnina za ležišče lahko znaša najmanj 60 in največ 120 evrov, pri čemer subvencija znaša 40 evrov.

Da dobijo subvencijo, morajo lastniki stanovanj zagotoviti, da v sobi nista več kot dva študenta, da je v njej vsaj postelja, omara, miza in stol, v stanovanju pa ustrezno vzdrževanje, elektrika, hladna in topla voda, ogrevanje ter vzdrževanje reda in čistoče. 

Zasebniki se lahko za subvencije prijavijo najkasneje do 9. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.