Slovenija
382 ogledov

V Ljubljani začeli graditi hotel s petimi zvezdicami

Severna vrata Anže Petkovšek
Srbski holding Delta bo danes obeležil začetek gradnje hotela Intercontinental Ljubljana, prvega hotela s petimi zvezdicami v prestolnici. Hotel, ki bo stal na Bavarskem dvoru, bo imel po napovedih 21 nadstropij, vrednost investicije pa naj bi bila 42 milijonov evrov. Gradil ga bo novomeški CGP, vrata naj bi odprl leta 2017.

Novi hotel bo, kot na spletnih straneh navaja Delta Holding, najvišja in hkrati tudi najprivlačnejša stavba v Ljubljani. Imel bo 165 sob, dve banketni dvorani za 500 gostov, več konferenčnih dvoran, predsedniški apartma, velnes z bazenom in fitnes. V najvišjem, 21. nadstropju hotela, bo restavracija, ki bo obiskovalcem ponujala panoramski razgled na Ljubljano.

Delta Holding vrednost investicije ocenjuje na 42 milijonov evrov, skupina Intercontinental Hotels pa na svojih spletnih straneh napoveduje, da bo hotel končan leta 2017. Hotel gradil novomeški CGP, nadzor nad gradnjo pa so zaupali slovenskemu podjetju Elita.

Gradbeno jamo kupili od trgovca z bananami Izeta Rastoderja

Delta Holding je zemljišče oziroma gradbeno jamo kupil od družbe Rastoder, ki je to zemljišče in projekt kupila v stečaju družbe S1. Sprva je bila na tem mestu predvidena ena od stolpnic tako imenovanih Severnih ljubljanskih vrat.

Delta in Rastoder sta marca letos v Ljubljani podpisala dogovor o gradnji hotela, srečanja so se udeležili tudi predstavniki skupine Intercontinental Hotels.

Srbski holding je večjo investicijo v Ljubljani načrtoval že pred leti, namreč gradnjo trgovskega središča v športnem parku Stožice. Vendar je od projekta odstopil leta 2009, stadion pa je še danes brez nakupovalnega središča. Pred tem so se leta 2006 pojavljale pobude o sodelovanju Delte, Agrokorja in Mercatorja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Lavdan 21:51 23.december 2015.

    Od hotela do džamije ne bo daleč in zjutraj jih bo budil glas, ki ga poslušajo v svojih domovinah.Pri polaganju temeljnega kamna, pa sami bivši, zdajšnji in bodoči obsojenci.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:35 23.december 2015.

    Zemljišča vedno pridejo v roke bogatašev na zelo lahek prikladen način. Za ostalo populacijo je pa to redkost. Gre za diskreminacijo, pa tudi zavajanje saj je zemljišče ni bilo dano iz občinskih rok za ta namen. Če bi bil ...prikaži več hotel res financiran iz privatnih sredstev ne bi imel pripomb..ampak zemljišče samo je ogromna finančna injekcija in nikakor ni zanemarljivo.

  • Ferluci 12:48 23.december 2015.

    Prvič ni 'Z petimi ...', temveč 'S petimi..' Drugič, pusti nekomu da uživa. Saj pet zvezdic tudi ni ne vem kakšna neumnost, konec koncev to plača uporabnik. Jasno, da ima lastnik (in posledično zaposleni, država) več koristi od bogatih uporabnikov ...prikaži večv kot od revežev. Konec koncev - če si že bil v takšnem hotelu, tudi to ni ne vem kaj - več kot več pojesti tudi ne moreš...