Slovenija
23 ogledov

V Logatcu in Cerknici spet sveti luč

sneg logatec Anže Petkovšek
Ponoči električno energijo dobili tudi v ožjem jedru Logatca in Cerknice.


Ponoči je ekipam Elektra Ljubljana uspelo priklopiti na omrežje razdelilni transformatorski postaji Logatec in Cerknica ter zagotoviti oskrbo z električno energijo odjemalcem v ožjem jedru Logatca in Cerknice. Trenutno je na območju Elektra Ljubljana brez napetosti še 387 transformatorskih postaj. Oskrba z električno energijo je še vedno motena pri približno 10.000 odjemalcih.

Poplavna ogroženost povečana

Zaradi večjih količin plavja na območju vodotokov je poplavna ogroženost po državi povečana. Na mestih, kjer zastaja plavje, lahko poplavijo predvsem manjše reke in potoki. Po zadnjih podatkih Agencije RS za okolje naraščajo manjše reke na vzhodu države, reka Sava v srednjem in spodnjem toku ter Savinja v spodnjem toku.

Možna so manjša razlivanja ob strugah. Narašča tudi reka Vipava, ki se je v zgornjem toku že razlila v manjšem obsegu ob strugi. Naraščanje manjših rek na širšem območju osrednje Slovenije se je umirilo in reke so ponoči začele upadati. V manjšem obsegu ob strugah se razlivata Poljanska Sora in Pšata. Ljubljanica in Krka poplavljata na območju vsakoletnih poplav. 

Ojezerjene površine na kraških poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa se bodo povečevale tudi v prihodnjih dneh.

Zaprte ceste

Po zadnjih podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste so zaradi podrtega drevja in podrtih električnih drogov še vedno zaprte številne ceste, med drugim cesta Vrhnika–Logatec, in sicer med Cesarskim vrhom in Industrijsko cono Zapolje. Zaradi poplav pa so zaprte ceste Ig–Podpeč, Rakov Škocjan–Podskrajnik ter Unec–Planina in Planina–Laze.

Komentarjev 1
  • miro 19:24 11.februar 2014.

    VSAKA ČAST VSEM KI SE TRUDIJO PO SVOJIH NAJBOLŠIH MOČEH DA ČIMPREJ VSPOSTAVIJO ELEKTRO OMREŽJA OMOGOČIJO PREVOZNOST CEST