Slovenija
24 ogledov

V Logatcu le do plač

V. d. direktorice Občinske uprave Logatec Nevenka Malavašič in župan Berto Menar Žurnal24 main
Občina Logatec je vendarle izplačala plače za mesec marec 2011 zaposlenim v logaških vrtcih, knjižnici in občinski upravi.

V občini Logatec so še včeraj dejali, da imajo blokiran račun in da zato ne bodo mogli izplačati plač okoli 200 zaposlenim. Danes pa je župan Berto Menard sporočil, da so plače danes izplačali, jutri pa bodo poravnane tudi obveznosti iz naslova materialnih stroškov javnih zavodov, ki se financirajo iz občinskega proračuna, in obveznosti za osnovno delovanje občine. Navedena sredstva so se nakazala iz sredstev dohodnine.

Ministrstvo za finance je namreč pri izplačilu upoštevalo, da sredstva iz dohodnine ne smejo biti zasežena za plačilo dospelih obveznosti, kamor spadajo plače zaposlenih.

Občina ima še vedno blokiran transakcijski račun. Vsi prihodki, ki pridejo na račun Občine Logatec, pa se samodejno prenakažejo na račun družbe Petrol. Logaška občina še vedno čaka na sklep sodišča o minimalni mesečni porabi.

Občina se je znašla v težavah zaradi izgubljene tožbe proti Petrolu, ki je leta 1993 v Logatcu za 129 tisoč evrov kupil sedem tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče, ki ga je potem vrnil. Občina bi mu zato morala vrniti kupnino in zamudne obresti v višini skoraj 2,2 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.