Slovenija
20 ogledov

V Maksu bo “veliko”

Maks Nino Verdnik
Kulturno središče. Kamen je, UGM se pripravlja na selitev, za Maks pa še kupčkajo vsebine.

Maribor. “Stroji bodo začeli delati v prvih tednih novembra,” je po včerajšnji položitvi temeljnega kamna za nov objekt pojasnil Matjaž Knez, direktor občinskega podjetja Zim, ki je investitor projekta Mariborskega kulturnega središča (Maks).

Dokončne vsebine še ni

Čeprav je mariborski župan Franc Kangler še marca sveto zatrjeval, da bo Maks svoja vrata odprl maja prihodnje leto, se to ne bo zgodilo. Po zapletih z izgradnjo Umetnostne galerije Maribor (UGM), ko se je Mestna občina Maribor (MOM) odločila, da bo Maks in UGM združila na isti lokaciji pod eno streho, so včeraj komaj položili temeljni kamen za novo kulturno pridobitev Maribora, ki je bila sprva mišljena kot središče dogajanja Evropske prestolnice kulture 2013. Knez je pojasnil, da bi bila lahko dela končana konec prihodnjega poletja. Breda Kolar Sluga, direktorica UGM, se že pripravlja na selitev in priznava, da jim “ne bo čisto odleglo, dokler ne bo galerija stala”, na MOM pa še ne vedo, kaj bodo umestili v Maks. “Ni še mogoče reči, kaj vse bo v Maksu, bo pa veliko,” je pojasnil podžupan Janez Ujčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.