Slovenija
0 ogledov

V Mariboru mednarodni zaposlitveni sejem

Morda je sejem boljša priložnost kot Zavod. Žurnal24 main
Mariborski zavod za zaposlovanje in omrežje javnih služb za zaposlovanje v EU Eures danes v prostorih Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja pripravljata zaposlitveni sejem.

Sejem je namenjen vsem iskalcem zaposlitve in širokemu krogu delodajalcev, ki imajo potrebe po novih delavcih. Sejma se udeležuje približno 30 delodajalcev iz Slovenije in Avstrije, je na spletni strani zapisalo podjetnikovo informacijsko spletišče.

Ključna prednost, ki jo ponuja sejem, je priložnost, da delodajalci v kratkem času srečajo čim več bodočih sodelavcev, z njimi navežejo stik in opravijo kratek intervju, neposredno predstavijo svojo podjetje, delovna mesta in pričakovanja glede sodelavcev ter udeležence sejma informirajo o storitvah za razvoj in načrtovanje kariere.

Iskalcem zaposlitve pa sejem omogoča predstavitev delodajalcem na zaposlitvenih razgovorih, seznanitev z možnostmi in pogoji zaposlovanja v tujini, informiranje o možnostih in načinih oblikovanja lastne karierne poti in seznanitev z različnimi možnostmi iskanja zaposlitve.

V sklopu sejma bodo pripravili tudi delavnico Kje in kako poiskati možnosti tam, kjer možnosti ni. Predstavili bodo tudi omrežje javnih služb za zaposlovanje v EU Eures  – delovni in življenjski pogoji v Avstriji in organizirali posvet Iskanje skupne poti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.