Slovenija
4407 ogledov

Maribor: Fištravec odletel, v drugi krog Arsenovič in Kangler

Saša Arsenovič Mediaspeed
Fištravec pogorel, v drugi krog najverjetneje Kangler in Arsenovič.

"Danes je v resnici zmagal Maribor. Hvala Mariborčani in Mariborčanke, da ste odšli na volišča. Čutim, da si Maribor želi resničnih sprememb in obljubljam, da bomo skupaj z mestnimi svetniki in mestnimi svetnicami uspeli vsa ta leta dolgo obljubljene projekte tudi realizirati. Poskrbeli bomo, da bo Maribor dobil zaslužen boljši mestni servis," je dejal Saša Arsenovič. Po več kot polovici prešterih glasov je v Mariboru zanj glasovalo 38 odstotkov volilcev, za Franca Kanglerja pa 32 odstotkov. V Mariboru bo tako drugi krog. 

Arsenovič upa, da bo volilna kampanja v prihodnjih dveh tednih pred drugim krogom glasovanja bolj vsebinska. "Upam, da bomo končno govorili o razvoju Maribora, ne toliko o meni osebno," je dejal.

Nekdanji igralec tenisa, sicer pa po izobrazbi pravnik, je bil najprej dejaven v tujini, v zadnjih letih pa je kot lastnik in direktor Galerije Gosposka postavil v središču Maribora na noge vrsto uspešnih gostinsko-namestitvenih objektov, kot so Restavracija Rožmarin, Gostilna in Hotel Maribor.

V politiki doslej ni bil dejaven in tudi v tokratno volilno kampanjo se je vključil šele v zadnjem trenutku, a s tem močno premešal karte predvsem aktualnemu županu Andreju Fištravcu.

Čeprav je zbral dovolj podpisov občanov, je na volitvah nastopil kot kandidat SMC.

Kanglerju se smeji

Kandidat NLS za mariborskega župana Franc Kangler je zadovoljen z doseženo podporo v prvem krogu. Kot je dejal, so volivci očitno prepoznali njihovo delo, zato se bodo še naprej borili za uspeh tudi v drugem krogu. Trenutno še ne razmišlja o tem, kdo ga lahko podpre pred drugim krogom, bo pa vsaka podpora dobrodošla.

Franc Kangler | Avtor: BC/Mediaspeed BC/Mediaspeed

Posebne taktike za drugi krog ne načrtuje, vesel je, da so že v kampanji pred prvim krogom bili spoštljivi eden do drugega. Ob tem je dodal, da kljub občasnim povišanim tonom v politiki ne sme biti zamer, pač pa je treba delati naprej v dobro mesta.

"Ta teden bo naporen, opravil bom razgovore z nekaterimi političnimi strankami v Mariboru, kako se bodo odločili, pa bomo videli," je dejal Kangler. Dejstva, da ga je njegov protikandidat v drugem krogu Saša Arsenovič premagal v prvem krogu, ni posebej komentiral.

Nizka podpora aktualnemu županu Andreju Fištravcu pa ga ni presenetila, pri tem pa je spomnil, da se je enako primerilo Borisu Soviču leta 2006, ko se ni uvrstil v drugi krog. Nekaj takega je glede na dogajanje v zadnjih štirih letih pričakoval.

"Če nekaj obljubljaš občanom, potem pa tega ne storiš, potem moraš tudi pričakovati, da te bodo volivci kaznovali," je prepričan nekdanji mariborski župan Kangler.

Kot je poudaril v prvem komentarju izidov, je zanj bistveno, da se je v Mariboru po 30 letih končala stagnacija in da gre mestu na bolje.

Fištravec odletel         

Andrej Fištravec v izjavi za medije navedel, da se Maribor lahko pohvali z večjim številom delovnih mest in velikimi investicijami. "Zame je bistveno, kaj se dogaja mestu, da gre mestu na bolje," je dodal.

Fištravcu, ki je kandidiral s podpisi občanov, kaže na tretje mesto z nekaj manj kot osmimi odstotki podpore.

Komentarjev 7
  • borut08 15:48 19.november 2018.

    Gnila druzba v gnili drzavi,Kangler se vraca!Tukaj pa zdrava pamet odpove in normalnim se v nasi drzavi lahko kaj hitro zmesa.

  • Avatar Leon
    Leon 10:44 19.november 2018.

    Glede Fištravca pa je stanje preprosto ; Njegova izjava ob zamenjavi Kanglerja ,da se je občina znebila Kanglerjevega smradu pa upam,da bo tudi njegov smrad odpihnilo vsaj do Kitajske . Tam bi imel verjetno možnosti za župana ob dejstvu ,da ...prikaži več jih je 70 krat obiskal .Seveda naj ne pozabi na svoj mestni svet .

  • Avatar Leon
    Leon 10:19 19.november 2018.

    Arsenovič bo v drugem krogu pometel s Kanglerjem ! Kangler je bil nagnan iz Maribora ,torej nima tukaj kaj iskati . Naj gre v Duplek, tam ima sebi enake kmetavzarje ! Njegov poizkus z radarji je bil dokaz, da se ...prikaži več ne spozna na posle .......,zato Franc Kangler nadaljuj s svojimi svinjami in kmečkimi opravili na kar se edino spoznaš .